UFC

Dana White: Pobijedi li Justina, Khabib postaje najbolji 'pound-for-pound' borac svijeta

Dana White i Khabib Nurmagomedov
 screenshot/Youtube
Predsjednik UFC-a smatra da bi neporaženi Dagestanac ovoga vikenda mogao preuzeti Jonesovu poziciju

Već dugo vremena na UFC-ovoj službenoj stranici Jon Jones drži poziciju rezerviranu za najboljeg 'pound-for-pound' borca, ali to bi se, prema Dani Whiteu, ove subote moglo promijeniti.

Khabib Nurmagomedov trenutno na ovoj ljestvici drži drugo mjesto, ali predsjednik UFC-a vjeruje da bi neporaženi Dagestanac pobjedom nad Justinom Gaethjeom mogao zasjesti na sami vrh.

"Pobijedi li u subotu Justina, on je najbolji 'pound-for-pound' borac svijeta i na putu je prema statusu najboljeg svih vremena", rekao je White na druženju s medijima.

"Znate moje mišljenje o Jonu Jonesu i uvijek pričamo o tome što je postigao u svojoj karijeri. Ali pogledajte koliko ovaj lik ima borbi i još uvijek je neporažen, a ovoj je gadna, gadna kategorija", dodao je Dana.

Khabib je trenutno na 28-0, a osim impresivnih nastupa u Octagonu, posljednjih godina 'ubija' i na drugim poljima. Tako je White prije nekoliko dana govorio kako ovaj meč po trendingu ide prema tome da bude najgledaniji ikada, ali da bi ga u tome ipak mogla spriječiti činjenica se ne održava u 'primetimeu' američke publike.

"On je jedna od najvećih zvijezda u sportu. Khabibovi videozapisi su prikupili 222 milijuna pregleda. Sadržaj o njemu preko 100 milijuna video pregleda samo u ovoj godini i to samo na Facebooku. On je srušio rekorde na Instagramu. Ma mogao bih samo bacati brojke cijeli dan. On je daleko najigraniji lik u video igrici. Uvjerljivo. Mogao bih danima ovako nabrajati. Klinac je porušio puno rekorda", zaključio je White.

Linker
19. travanj 2024 18:14