UFC

Dana White polako gubi kontrolu: 'Svi smo znali da se Khabib neće boriti!'

Dana White
 Screenshot/Youtube
Predsjednik UFC-a Dana White ostavlja dojam da polako gubi kontrolu. Nakon što je ostao bez glavne borbe UFC 249 priredbe, za koju dva tjedna prije planiranog održavanja nema program niti lokaciju, kratkom porukom pokušao je 'bocnuti' Khabiba Nurmagomedova, izjavivši kako je on zapravo već ranije znao da će Dagestanac otkazati borbu.

Dok i dalje pokušava fanove uvjeriti da planirane UFC priredbe nisu ugrožene te da će se sve ugovorene borbe održati, Dana White je pod sve većim pritiskom medija i fanova. Iako svakim danom ima sve više problema, a dva tjedna prije UFC 249 priredbe nema program niti lokaciju za istu, predsjednik UFC-a ne prestaje sve oko sebe uvjeravati da ima sve pod kontrolom. Stare probleme ne rješava, novi se pojavljuje, no on ne gubi fokus. No, čini se da pod nakupljenim pritiskom svakako gubi kontrolu.

Nakon što je postala službeno da je borba Khabiba Nurmagomedova i Tony Fergusona otkazana po peti put, ovog puta ipak situacijom uzrokovanom višom silom, White je kratkom porukom odgovorio Kevinu Ioleu s Yahoo Sportsa, nakon što ga je ovaj upitao kako nove okolnosti djeluju na situaciju.

"Svi su znali da se on neće boriti", kratko je odgovorio White, u drugoj poruci samo dodavši da ne želi medijima reći nikakve detalje o UFC 249 priredbi.

No, nisu problem mediji, čini se kako Dana White lokaciju i sve uvjete nije rekao niti jednom od boraca koje vidi kao sudionike spomenutog programa. Sam Khabib je izjavio kako bi još uvijek postojala šansa za borbu da za istu postoji lokacija, no on tako što nije dobio.

White isto tako nije bio spreman komentirati odluku savezne države Nevade, u kojoj se nalazi UFC-ov trening centar, a prema kojoj se karantena nastavlja minimalno do kraja travnja. To je samo još jedan novi problem, no predsjednik UFC-a i dalje ne odustaje. Zavarava li on to sam sebe ili uistinu još uvijek vjeruje u ono što govori? Ima li uistinu nekog asa iz rukava? Takve informacije trebali bismo saznati uskoro. Vremena za kombiniranje i špekulacije više jednostavno nema.

Linker
26. travanj 2024 12:38