UFC

Dana White potvrdio nastavak Ultimate Fightera: 'Ne smijemo ga nikad ukinuti!'

Miočić, White i Cormier
 screenshot
Uskoro bi trebalo krenuti snimanje 29. sezone Ultimate Fightera, ujedno prve sezone otkako se prestao zajedno s UFC Fight Night priredbama emitirati na FOX Sports televiziji. Dana White je rekao nešto o važnosti samog showa, potvrdivši kako je to nešto što ne smiju nikad ukinuti.

White je to potvrdio u svom posljednjem razgovoru s Laurom Sanko, objavljenom na Youtube kanalu promocije. Rekao je kako je u procesu razgovor s producentom i da bi uskoro trebali biti poznati detalji. Posljednja sezone emitirala se od kraja kolovoza do sredine studenog prošle godine i sve do sada se čekalo s uvjetima. Naime, White je već ranije rekao kako je Ultimate Fighter na pauzi dok ne otvore svoj veliki APEX kompleks. On je proljetos otvoren, no u njemu se trenutno snima "Contender Series". On završava krajem ovog mjeseca, nakon čega će svi uvjeti za TUF biti raspoloživi.

"Napravit ćemo neke promjene, ali ja sam i dalje uvjeren kako je Ultimate Fighter ključ po pitanju građenja novih talenata. Show je zabavan, al najvažnije je ono što momci moraju prolaziti dok iz kamere cijelo vrijeme prate. Izvan svojih domova su, dalje od svojih obitelji i svega što ih inače možda zamara. Posvećeni su u potpunosti teškom treningu u kampovima iz snova, skidaju kilograme ili zadržavaju težinu. Ne znam je li jedan borac može proći kroz nešto teže od Ultimate Fightera", ispričao je White dodavši:

"Ako prođeš kroz taj show ili ga čak osvojiš, svjestan si kako je to nešto najbolje što si mogao napraviti za svoju karijeru. Ovo je najbolji trening koji neki borac može proći i mislim kako show ne smijemo nikad ukinuti."

Mnogi smatraju kako show više nije niti približno relevantan kao 2005. godine kad je pokrenut. Naime, danas postoji veliki broj dobrih promocija i čini se kako su borci spremniji tim putem izboriti svoje mjesto u većim promocija nego kroz podosta mukotrpni proces koji donosi TUF. Ipak, White se s tim ne slaže.

"Ultimate Fighter je još uvijek velika stvar. Kad dolaziš iz tog showa, svi automatski znaju tko si. Kad smo napustili FOX, show je i dalje postizao velike brojke. Zapravo, postizao je najbolje brojke od svih originalnih programa na FOX Sportsu i to svih sedam godina koliko smo bili tamo", dodao je predsjednik UFC-a.

Do sada je emitirano 28 redovnih sezona showa, četiri brazilske, tri latinoameričke, dva specijala i jedna kineska sezona. Show je dao puno velikih imena, između ostalog osam UFC prvaka, dok su dvije prvakinje to postale putem showa. Od trenutnih prvaka, bivši pobjednici Ultimate Fightera su Robert Whittaker i Kamaru Usman.

Linker
25. travanj 2024 10:16