UFC

Dana White prelomio: 'Ako Colby u subotu pobijedi Lawlera, borba za titulu je njegova'

Colby Covington
 Instgram
Ušli smo u tjedan UFC on ESPN 5 eventa kojeg predvodi borba Colbyja Covingtona i Robbieja Lawlera. Ona je svakako dodatno dobila na vrijednosti nakon što je Dana White rekao kako će Covingtonu pobjeda donijeti napad na titulu prvaka.

Novinari su se idućem eventu okrenuli čim je za vikend završio UFC 240. Prvi je među njih izašao Dana Whitea, prokomentirao je aktualnosti nakon završenog programa u Edmontonu, a onda se okrenuo onome što slijedi. Posljednjih dana bilo je jasno kako će glavna borba u Newarku biti vrlo značajna po pitanju idućeg izazivača velter kategorije, no White je sad potvrdio kako bi pobjeda u njoj jednom borcu mogla donijeti napad na titulu, neovisno o ostalih događanjima.

"Covington je idući na redu, jer je odlučio riskirati i prihvatiti borbu protiv Lawlera. Ako pobijedi, napad na titulu je njegov", rekao je White koji je tako rastužio fanove Jorgea Masvidala, a vjerojatno i njega samog. Čini se tako da "Gamebredu" impresivne pobjede nad Darrenom Tillom i Benom Askrenom te nevjerojatni rast popularnosti ipak nisu dovoljne da se već sad bori za naslov.

Osim Masvidala, borbu za titulu tražio je Leon Edwards. Ipak, Englezu je borba protiv Masvidala također prihvatljiva opcija, posebno nakon njihovog okršaja u Londonu, gdje je Edwards izvukao deblji kraj. Ta se opcija sviđa i predsjedniku UFC-a.

"To je svakako borba koju bi se dalo organizirati. Pitanje je samo gdje organizirati tu borbu i kakvu razinu osiguranja bismo trebali imati", objasnio je White dodavši: "Velter kategorija je trenutno nevjerojatna. Prepuna je talenta i postoji ogroman broj potencijalno sjajnih budućih borbi. Nemoguće je organizirati sve što bismo voljeli vidjeti.

Osim spomenutih boraca, tu je dakako i Tyron Woodley, koji se oporavlja od ozljeda, a kao bivši prvak nije dalje od jedne borbe od borbe za titulu. Borba Natea Diaza i Anthonyja Pettisa također će sigurno dati još jednog zanimljivog kandidata u vrhu, a sa sjajnim pobjedničkim nizovima svoje mjesto traže borci poput Santiaga Ponzinibbia, Elizeu Zaleski Dos Santosa i Vicentea Luquea. Velter je uistinu fenomenalan.

Linker
13. travanj 2024 14:02