UFC

Dana White žestoko po Kubancu: 'Jedini krivac za onakvu borbu je Yoel Romero!'

Yoel Romero
 Harry How/Getty Images/AFP
Dana White podijelio je nezadovoljstvo glavnom borbom UFC 248 priredbe zajedno s fanovima u cijelom svijetu, koji su ostali razočarani onim što su Israel Adesanya i Yoel Romero pružili. No, White za to krivi jedino i isključivo Romera.

Prezadovoljan je Dana White bio sunaslovnom borbom UFC 248 priredbe, ali je isto tako bio apsolutno nezadovoljan onim što su Israel Adesanya i Yoel Romero pružili u glavnoj. No, on za to ne krivi prvaka, koji je zapravo odradio svoj posao onako kako je trebalo za pobjedu. Njemu je najveće razočaranje ono što je pokazao izazivač.

"Mislim kako je to što smo gledali krivnja isključivo Yoela Romera. On je izašao u kavez i doslovno stao na sredinu. Kad je zvono označilo početak prvu runde, on je stao s podignutim rukama. Znate li što to znači? On je išao boriti se protiv svjetskog prvaka. Ovo mu je bila posljednja prilika da on dođe do titule. On zapravo uopće nije trebao danas biti ovdje. To je trebao biti Paula Costa. Da se on nije ozlijedio, ne bi Romero niti dobio ovu priliku. Kad je tako, onda trebaš ući unutra i dati apsolutno sve što imaš. On nije napravio ništa od toga", rekao je White nakon što je zatražen za komentar borbe.

Romero će uskoro napuniti 43 godine, no izjavio je kako njegov put prema titulu nije gotov. No, ako se pita Whitea, ovo mu je bila posljednja prilika.

"Vratiti se na put koji vodi prema tituli nakon ovakvog nastupa? Ludi ste što me uopće pitate tako nešto. On je večeras izgledao užasno, doslovno je upropastio svoju priliku. Možda se vrati i u idućoj borbi bude izgledao kao Yoel Romero. No, ako se to ne dogodi, ne vidim ga kao nekoga tko će se boriti još deset godina na ovaj način", gotovo ljutito je prokomentirao White, osvrnuvši se na Kubančevu izjavu kako se namjerava boriti još deset godina. Romeru je ovo bio treći poraz u nizu, tako da ćemo trebati nekoliko dobrih rezultata ako se želi vratiti blizu ovoj poziciji.

Što se tiče Adesanye, White za njega ima samo riječi hvale.

"Kako će se Israel Adesanya boriti, to ovisi o protivniku. Pogledajte samo primjer borbe protiv Andersona Silve. A onda pogledajte kakav je rat imao protiv Kelvina Gasteluma. Gastelum je ušao s namjerom da mu otkine glavu. Takav je bio i Robert Whittaker, a to su bile fantastične borbe. Nemojte sumnjati da će to napraviti i Paulo Costa, ta borba bit će nešto nevjerojatno", najavio je White okršaj koji bi se, prema svemu sudeći, trebao odviti sredinom ili krajem ljeta.

Linker
13. travanj 2024 16:57