UFC

Daniel Cormier: 'Razmišljao sam vratiti se za borbu protiv Blachowicza'

Daniel Cormier
 Jason Silva / AGIF / AFP
Bivši UFC-ov dvostruki prvak, Daniel Cormier, i dalje nekad pomisli na povratak borbama

Porazom od Stipe Miočića u kolovozu na UFC 252 priredbi završila je profesionalna MMA karijera Daniela Cormiera. Bivši prvak UFC-ove poluteške i teške kategorije nakon toga se posvetio medijskim aktivnostima, ali jedna okolnost je ipak dovela do toga da pomisli o povratku. Naime, istog dana kad je Jan Blachowicz postao prvak UFC-ove poluteške kategorije, Daniel Cormier izjavio je kako se Poljak ne bi dobro proveo protiv Jona Jonesa. To je dovelo do serije prepucavanja putem objava na Twitteru. Završilo se sve istog dana u dobrim odnosima, no priznaje DC kako je bio isprovociran.

"Moram vam biti iskren. Kad je Jan Blachowicz izjavio da ga ne poštujem i kad me pozvao da se ustanem s kauča te dođem boriti protiv njega, pomislio sam si da bih se mogao boriti. Boriti se protiv njega, odraditi to i onda odšetati. Držalo me to nekih 15 minuta, nakon čega sam zaključio kako sam ipak u potpunosti gotov s tim", rekao je Cormier u podcastu MMA Fightinga.

O tome kakve bi mu bile šanse u toj borbi nije niti razmišljao. Bio je uvjeren da se može vratiti i ostaviti poruku za kraj, sve dok nije sam sebe uspio smiriti, odnosno odlučio je držati se svoje odluke.

"Gledajte, svaki veliki borac uvijek će biti uvjeren u svoju pobjedu. Pomislio sam da bi mi borba protiv Blachowicza mogla biti dobra priča. Kad sam otišao iz poluteške kategorije, nju sam jednostavno napustio. Ostavio sam titulu prvaka, a sad je došao novi prvak bez puno pravih imena na obzoru. No, sad ima potencijalnu borbu protiv Izzyja, a tu je i Glover Teixeira. Gledao sam na to da bi mu borba protiv Glovera ili Thiaga bila dobra, no borba protiv mene bila bi puno veća. U razmišljanju sam tu vidio svoju priliku. Uistinu sam 15 minuta razmišljao o tome, dok nisam došao do zaključka kako mi je dobro ovdje gdje jesam. To je bilo to", ispričao je kako se sve završilo.

Daniel Cormier je ostao u sportu kao komentator i analitičar, što je posao koji zapravo radi vrlo dobro. Ima puno angažmana i može biti sretan. Aktivno bavljenje sportom nije napustio, no svjestan je da to više nikad neće biti na razini kao tijekom njegove preko 20 godina duge profesionalne sportske karijere.

"Tranzicija je bila zabavna, a i nije velika razlika. Kroz posljednjih nekoliko godina pripremao sam se za ovakav život. 2018. sam se borio tri puta, ali 2019. i 2020. samo po jednom. Nisam više niti bio nešto aktivan borac. Trenirao bih, odlazio u dvoranu, sparirao i radio sve što treba, no ostatak vremena sam radio na televiziji. Sad više niti nisam toliko u dvorani. Treniram kod kuće u garaži, trčim na traci i odlazim u saunu. Ne moram više biti udaran u glavu", zaključio je DC koji je na kraju zadovoljan svojom karijerom i onime što je u njoj postigao. Kraj nije bio onakav kakvom se nadao i sigurno će to žaliti do kraja života, no sam sebi uistinu nema što zamjeriti. Napravio je velike stvari.

Linker
14. travanj 2024 21:54