UFC

Darren Till u Madison Square Gardenu protiv Kelvina Gasteluma

Gastelum vs. Till
Darren Till i službeno prelazi u srednju kategoriju, a tamo ga čeka vatreno krštenje na velikoj sceni. Nastupit će na UFC 244 priredbi u Madison Square Gardenu gdje će se boriti protiv Kelvina Gasteluma.

Nakon teškog nokaut poraza od Jorgea Masvidala, koji mu se dogodio u ožujku, 26-godišnji Darren Till (17-2-1, 5-2-1 UFC) našao se na prekretnici. Uzeo je pauzu od treninga, a kad se vratio je donio odluku koju su mnogi očekivali i nadali joj se. Odlučio se podići u srednju kategoriju. Nije siguran kako je to stalna odluka, no za sada smatra kako je najbolja. Sad je ugovorio i prvu borbu.

Momka iz Liverpoola u diviziji do 84 kilograma neće čekati nikakva borba zagrijavanja ili nešto slično. Odmah će se susresti s još jednim bivšim velterašem koji je zbog problema sa skidanjem kilograma podigao kategoriju. Radi se o Kelvinu Gastelumu (15-4, 10-4 UFC), a on je prelaskom u srednju napravio sjajan potez. U toj kategoriji dogurao je do borbe za privremenu titulu, koju je u travnju izgubio od Israela Adesanye. Nakon 25 rata u jednoj od najboljih borbi godine, njemu je također trebao odmor. No, sad je itekako spreman na povratak, a Tillu je putem društvenih mreža poručio kako je dobio ono što je tražio.

Njihova borba našla je mjesto na velikoj priredbi. Radi se o UFC 244, koji će se 2. studenog održati u New Yorku. Dvorana je veliki Madison Square Garden u koju će UFC zakoračiti po četvrti put. Kao i svake godine do sada, za to su odabrali prvi vikend pretposljednjeg mjeseca godine. Program bi također biti spektakularan kao i uvijek kad Octagon dolazi u MSG. Čeka se službena potvrda borbe Kamarua Usmana i Colbyja Covingtona za titulu velter kategorije, no oni vjerojatno čak ne bi trebali biti glavna borba. Već se neko vrijeme šuška kako UFC tamo želi vidjeti Jona Jonesa, a i sam prvak poluteške kategorije je to više puta naveo.

UFC je Tillu borbom protiv Gasteluma u startu dao priliku da postane Top 5 borac srednje kategorije. Sličnu priliku iskoristio je u velteru, kad je uparen protiv Donalda Cerronea. Borbom protiv njega skočio je na sedmo mjesto, a UFC mu je odmah darovao priliku za borbu u svom gradu protiv nominalno prvog izazivača, Stephena Thompsona. Till je iskoristio i tu priliku, tako je došao do borbe za titulu, no tamo je uvjerljivo poražen od Tyrona Woodleya. Nakon toga je doživio i poraz od Masvidala, a sad ćemo vidjeti što može napraviti u svojoj novoj kategoriji.

Linker
19. travanj 2024 20:43