UFC

De Randamie odbila Nunes u perolakoj: 'Bila sam neporažena prvakinja, UFC mi je oduzeo pojas'

Germaine De Randamie
 screenshot/Youtube
Iduća izazivačica UFC-ove ženske bantam kategorije, Germaine De Randemie, priznala je kako je odbila napasti pojas perolake kategorije, koji je također kod njene protivnice Amande Nunes. Kao razlog je navela to što je prvakinja te kategorije već bila, a UFC joj je pojas oduzeo te da sad tome želi pridodati i bantam.

Mnogi MMA fanovi ostali su u čudu nakon informacije kako će Amanda Nunes po drugi put ove godine braniti pojas bantam kategorije, a ne perolake, koji je osvojila u prosincu prošle godine savladavši Cris Cyborg. To zapravo nije bila namjera UFC-a. Amanda je sama, na UFC 245 konferenciji za medije, otkrila kako joj je ponuđena Germaine De Randamie kao protivnica, ali ova je odbila boriti se do 66 kilograma, nakon čega je borba ipak dogovorena u bantamu. Na istom događanju to je potvrdila i nizozemska izazivačica.

"Tako je, u pravu je, odbila sam borbu u perolakoj kategoriji. Bila sam prvakinja te kategorije, nitko me nije pobijedio, pojas mi je oduzeo UFC. Sad želim pojas bantam kategorije jer je to najaktivnija kategorija. Puno je djevojaka u njoj, za razliku od perolake. Prošla sam kroz puno toga i odlučila sam kako je bantam moja kategorija", rekla je De Randamie, inače poznata kao neslavna UFC prvakinja. Naime, titulu je osvojila savladavši Holly Holm podijeljenom sudačkom odlukom na UFC 208 priredbi u veljači 2017. godine. Pojas prvakinje oduzet joj je četiri mjeseca kasnije nakon što je nekoliko puta odbila pregovore oko borbe protiv Cris Cyborg te nakon toga najavila povratak u bantam kategoriju. Zbog toga je velik broj fanova koji joj ne priznaju da je ikad bila prava prvakinja.

No, ona je sjajna borkinja koja je u Octagonu doživjela tek jedan poraz, upravo od svoje iduće protivnice. Amanda Nunes savladala ju je u studenom 2013. godine, a bilo je to vrijeme kad se Germaine zapravo tek prebacivala iz kickboxinga na MMA. Nije uspjela odgovoriti na ono što borba u kavezu traži te je poražena nakon četiri minute prve runde, odnosno nakon što više nije mogla odgovarati na udarce laktovima današnje prvakinje. Vjeruje da će sad, šest godina kasnije, priča biti drugačija.

"Razlika između ove dvije borbe je šest godina. Obje smo onda bile na početku svog MMA putovanja. Bila sam puno više kickboksačica nego MMA borkinja i to je zapravo glavna razlika", rekla je, da bi onda još dodala: "Imam veliko poštovanje prema Amandi. Da vam budem iskrena, pojas me toliko niti ne zanima koliko sama prilika da se borim protiv najboljih. A ona je trenutno uvjerljivo najbolja bez ikakve konkurencije. Ja ću joj ponuditi pravu borbu."

Borba se nalazi na programu koji sadrži čak tri borbe za UFC titulu i teško je zapravo zaključiti koja je uzbudljivija od koje. Ona glavna donosi borbu za pojas velter kategorije između Colbyja Covingtona i Kamarua Usmana, dok će sunaslovna borba donijeti okršaj Maxa Hollowaya i Alexandra Volkanovskog u perolakoj kategoriji. Sve to će 14. prosinca ugostiti T-Mobile Arena u Las Vegasu.

Linker
25. travanj 2024 13:38