UFC

Demolidor se javio nakon nesretnog poraza i otkrio što misli o Diegu Sanchezu

 screenshot/Youtube
Michel 'Demolidor' Pereira bio je najnesretniji borac s cijelog programa UFC Fight Nighta u Rio Ranchu. On je 13 minuta borbe protiv Diega Sancheza u potpunosti dominirao, da bi onda zbog trenutka nepažnje bio diskvalificiran. No, čini se da za tu diskvalifikaciju velikim dijelom krivi i svog protivnika tj. njegovo ponašanje nakon ilegalnog udarca.

Michel Pereira bio je sredinom treće runde borbe protiv Diega Sancheza u situaciji gdje borbu ide završiti. Žestoko je napao, preko nekoliko udaraca koljenom poslao je Diega na pod, no onda je napravio ono što nije smio. Pogodio ga je još jednom koljenom dok je ovaj bio na podu i tada je došlo do prekida. Diegu se krv slijevala iz posjekotine na čelu, dok je Pereira čekao vidjeti što će se iduće dogoditi.

Sanchez je u jednom trenutku pitao suca Jasona Herzoga hoće li Pereira biti diskvalificiran ako on ne može nastaviti. Sudac mu to nije potvrdio nego je rekao kako će komisiji prijaviti da je Diego pogođen ilegalnim udarcem te da će oni dalje odraditi sve po protokolu. Diega je čak tražio priliku razgovarati sa svojim trenerom, što mu nisu dozvolili, da bi onda donio odluku kako ne može nastaviti. Rekao je da mu krv ide u oči i smeta ga, i to u trenutku kad je ona bila obrisana. No, to je bilo dovoljno. Pereira, koji je cijelu borbu bio dominantan, je diskvalificiran i pobjeda je pripala UFC-ovoj legendi.

Brazilac na sve to naravno nije dobro reagirao. Puno je boraca koji u takvim situacijama odrade sve onako kako smatraju da je sportski i nastave borbu do kraja. Niti Diegova reakcija nije bila nešto na što bi mnogi dobro reagirali, budući da je na proglašenju pobjednika njegovo lice otkrivalo ponos. Tako je Demolidor svoje mišljenje o Diegu sažeo u jednu rečenicu objavljenu na Instagramu.

"Diego Sanchez je u kavez ušao kao pijetao, a izašao iz njega kao kokoš", napisao je Brazilac.

Mnogi će se složiti s Pereirom, no isto tako će mnogi podržati Sancheza. On je borac pri kraju karijere, a podaci iz njegovih posljednjih borbi kažu kako mu je ugovorom garantirano 99.000 dolara za nastup te jednako toliko za pobjedu. Tu možemo stati i razmisliti vrijedi li neki borilačkih ponos tih 99.000 dolara, koje da je nastavio borbu sigurno ne bi dobio? Pereira se može duriti, no on je taj koji je bio neoprezan i koji je na najgluplji mogući način ostao bez vrijedne pobjede. Je li ju dominacijom zaslužio? Apsolutno je! Je li ju nepažnjom bacio u vjetar? Bez ikakve sumnje.

Linker
25. travanj 2024 09:59