UFC

Derrick Lewis nakon pobjede najavio brz povratak: 'Spreman sam uskočiti umjesto Jairzinha ili Ngannoua'

Derrick Lewis
 Screenshot/Youtube
Derrick Lewis (23-7 MMA, 14-5 UFC) ostvario je sinoć važnu pobjedu na UFC 247 u Houstonu, gdje je jednoglasnom odlukom sudaca slavio protiv debitanta u teškoj kategoriji Ilira Latifija (14-8 MMA, 7-6 UFC).

Lewis je ostvario drugu pobjedu zaredom, nakon podijeljene odluke protiv Blagoja Ivanova i dva ranija uzastopna poraza, od Daniela Cormiera u borbi za pojas i Juniora dos Santosa prije 11 mjeseci.

Latifi je uputio više nego dvostruko više udaraca od Lewisa (62-27), ali je šestoplasirani teškaš puno češće pogađao one značajnije (20-5).

"Znao sam da će biti neizvjesno, posebno zbog takedowna, ali većinu njegovih udaraca sam blokirao i kontrolirao ga. Sve što je pokazao su rušenja", komentirao je Lewis ishod borbe u svom gradu pred svojim navijačima.

"Bio sam nervozan zbog borbe u Houstonu, sav taj adrenalin. Publika mi je pomogla otići do kraja. Odradili su dobar posao. Zaista mi je pomoglo. Moram još napredovati i imam još oružja koje ljudi nisu vidjeli", dodao je Lewis i najavio brz povratak u kavez.

"Zdrav sam. Sve je u redu samnom i mogu se vratiti kao brza zamjena umjesto Jairzinha Rozenstruika i Francisa Ngannoua, ako bude potrebno. Spreman sam bilo kada", najavio je Lewis.

Meč Ngannou - Rozenstruik, koji bi mogao dati sljedećeg izazivača, održat će se 28. ožujka u Columbusu.

Linker
19. travanj 2024 02:33