UFC

Derrick Lewis: Neću prihvatiti iduću borbu dok ne skinem desetak kilograma'

Derrick Lewis
 screenshot
Nakon pobjede protiv Alekseija Oleinika, Derrick Lewis otkrio je kako priprema velike promjene

Nokautom u drugoj rundi Derrick Lewis je završio svoj posao u borbi protiv Alekseija Oleinika. Bio je to njegov ukupno 11. nokaut u UFC-u, čime je postao rekorder teške kategorije. Slavio je u borbi gdje u prvoj rundi nije dobro izgledao. No, poslušao je savjete iz kuta, a onda u drugoj rundi posao odmah završio. Odmah nakon borbe mogli smo čuti njegove dojmove.

"Dobar je osjećaj pobijediti, posebno nakon onog bulldog gušenja koje mi je napravio. Bio je duboko i nisam mogao disati. Drago mi je što sam se izvukao iz toga", opisao je događanja iz prve runde, dok za drugu nije imao puno toga za reći. Vidio je odmah priliku, a onda je iskoristio.

Potvrdio je svoje četvrto mjesto na ljestvici izazivača, ali je i najavio jednu promjenu. Zapravo, odlučio je poslušati jedan savjet koji mu već dugo vremena dobronamjerne osobe pokušavaju dati.

"Dobro sam, posebno jer nisam tamo gdje bih trebao biti. Neću prihvaćati borbe kod ne skinem ponešto težine. Želim skinuti sedam do deset kilograma i onda ću biti pravi. Do tada se neću boriti", otkrio je, da bi onda procijenio do kada bi mogao biti spreman:

"Vjerujem da bih se mogao boriti u prosincu, ali sad sam fokusiran samo na to skidanje kilograma."

Kad se pogleda UFC-ova teškaška ljestvica, kao najbolji protivnici za Lewisa kotiraju Alistair Overeem i Curtis Blaydes. Za očekivati je kako će mu idući protivnik biti jedan od te dvojice ili možda Augusto Sakai, ako ga Overeem idućeg mjeseca ne uspije savladati.

Linker
20. travanj 2024 06:26