UFC

Derrick Lewis otkriva: 'Overeem je tri puta odbio borbu protiv mene'

Derrick Lewis
 screenshot/YouTube
Derrick Lewis u subotu ulazi u Octagon protiv Alekseija Oleinika, no Rus nije bio njegov prvi izbor

Većina medija i MMA fanova smatrali su proteklih mjeseci kako bi uparivanje Derricka Lewisa i Alistaira Overeema bilo prava stvar za tešku kategoriju. Gledajući na ranking, ugled i trenutnu formu, itekako je ta borba imala smisla. No, ona se nije ugovorila. Umjesto toga, Lewis će se za dva dana boriti protiv Alekseija Oleinika, dok "Reema" nedugo nakon toga čeka borba protiv Augusta Sakaija. Kako je došlo do toga, a ne do borbe koji su uistinu svi smatrali potrebnom?

Nešto o tome "Crna zvijer" rekla je tijekom virtualne konferencije za medije pred subotnju borbu. Sve je zapravo krenulo podsjećanjem na izjavu Curtisa Blaydesa, o tome kako UFC njihovu međusobnu borbu nije uspio ugovoriti. No, onda se tu pojavilo i ime Overeema.

"Ne znam što Curtis Blaydes govori. Ovo će biti moja 20. borba u UFC-u i borio sam se protiv svih najboljih boraca, da bi se on sada odjednom javio. Borio sam se protiv svih u Top 10, jedino nisam protiv njega i Overeema. A tražio sam borbe protiv njih dvojice. Overeem me odbio tri puta prošlog mjeseca, prije nego je iskočilo ime Alekseija Oleinika. Tražio sam i Blaydesa, ako mi ne vjerujete možete pitati matchmakera", rekao je Lewis.

Lewis će tako morati braniti svoju trenutnu poziciju kroz borbu protiv Oleinika. Ako u tome uspije, borba protiv Blaydesa mogla bi se ugovoriti. Naime, samo Francis Ngannou i on, osim Stipe Miočića i Daniela Cormiera, se nalaze između Lewisa i vrha. Ako računamo na to da je Ngannou idući izazivač, ta borba itekako ima smisla. No, na Lewisu je da prvo ovog vikenda savlada "Kraljevskog udava" koji nema namjeru to mu dozvoliti.

Što se tiče Overeema, i njega bi eventualna pobjeda protiv Sakaija, računajući na ugled koji posjeduje, mogla ponovno vratiti vrlo blizu najviših pozicija.

Linker
20. travanj 2024 05:05