UFC

Detalji drame UFC-ovog Geoffa Neala: 'Bubrezi su mu otkazivali, bio je kritično...'

Geoff Neal
 Instagram
UFC-ov borac Geoff Neal nije pretjerao s izjavom u kojoj je otkrio kako je umalo umro

Umjesto u borbi protiv Neilla Magnyja, zakazanoj za 29. kolovoza, UFC-ov borac Geoff Neal završio je u borbi za vlastiti život. Jučer se putem Instagrama javio, otkrivši kako je umalo umro, a sad su se pojavile dodatne informacije koje to potvrđuju. Njih je portalu MMA Fighting iznio Nealov trener Sayif Saud.

Sve je krenulo iznenada, tako što je Neal par dana imao povišenu temperaturu te je odlučio otići u bolnicu kad mu se stanje nije popravljalo. Tamo mu je ustanovljena stafilokokna upala pluća te je preusmjeren u drugu bolnicu, gdje su mu bubrezi počeli otkazivati. Tada je krenuo onaj dramatični dio.

"Medicinska sestra je rekla kako mu je tlak bio jako nizak te da su ga morali premjestiti na odjel intenzivne njega. Pitao sam zašto, da bi ona rekla kako mu je stanje kritično", rekao je Saud, dodavši kako je Neal imao septički napad, ali da se još uvijek ne zna odakle se sepsa pojavila.

"Par dana sam mislio da se neće izvući. Od situacije gdje si napokon dobio borbu i pripremao se za nju, do ovoga. Bio sam jako zabrinut", otkrio je dalje Saud.

Kad je prvi put došao u bolnicu, tjelesna temperatura otišla mu je preko 40 stupnjeva Celzijusa. U bolnici je testiran na gripu i COVID-19, ali bio je negativan. Nakon toga se pretpostavilo da ima viralni meningitis, koji ne zahtijeva bolničko liječenje te je poslan kući. Idućeg dana osjetio je nenormalnu bol u glavi i vratu te je otišao u drugu bolnicu, nakon čega se dogodilo sve što je gore spomenuto.

Neal je na intenzivnoj njezi proveo tjedan dana, konstantno na dijalizi, nakon čega se njegovo stanje popravilo te je otpušten na kućnu njegu. No, ispred njega je period u kojem treba oporaviti tijelo, ali i konstantno promatrati njegovo ponašanje. Nevjerojatno je da u vrijeme današnje medicine zdrav čovjek i vrhunski sportaš gotovo umre, a da se ne zna što je njegovo stanje uzrokovalo.

Linker
23. travanj 2024 21:15