UFC

Diaz dobio zeleno svjetlo za meč protiv Masvidala: 'Nije prekršio pravila...'

Nate Diaz
 Youtube
Nate Diaz je dobio zeleno svjetlo za nastup na UFC-u 244, koji se 2. studenog održava u New York Cityju. Tri dana nakon lažne doping uzbune Komisija u New Yorku je imala konačnu riječ, a odlučili su UFC-ovoj zvijezdi dati licencu za nastup.

Analizirajući svu dokumentaciju službenici Komisije su zaključili da borac iz Stocktona nije prekršio nikakva pravila UFC-ovog i USADA-inog anti-doping programa. Na kraju je zaključeno da će mu se dati zeleno svjetlo za nastup na UFC-u 244.

"Bazirali smo odluku na punim laboratorijskim nalazima koje nam je ustupila USADA i koje je pregledala Komisija, te smo zaključili da Nate Diaz može nastupiti na nadolazećem UFC 244 eventu", stoji u priopćenju Komisije iz New Yorka koje je poslano američkim medijima.

Naravno, prije nego što zaista uđu u borilište, Diaz mora proći liječnički pregled, ali i zadovoljiti gornju granicu kategorije u kojoj se natječe. Vaga je na rasporedu ovog petka.

Podsjetimo kako je USADA prošlog tjedna obavijestila Diaza da je pao na doping testu rekavši mu pritom da ne ide u javnost s tom informacijom. On se oglušio na njihove upute uvjeren da je potpuno nevin te su mediji vrlo brzo saznali za možebitni otkaz velikog meča protiv Masvidala. No, u konačnici se pokazalo da je Diaz dobro prosudio jer je razlog uzbune bila kontaminacija njegovog veganskog proizvoda koji je konzumirao svakodnevno. U soku koji pije je, naime, pronađena vrlo mala količina modulatora androgenih receptora LGD-4033, istog onog pronađenog u Diazovom tijelu. Diaz je oslobođen sumnje, a meč na UFC-u 244 više nije bio upitan. Sada je i Komisija odlučila u tom pravcu...

Linker
20. travanj 2024 09:06