UFC

Diaz ne odustaje od tužbe radi lažne vijesti, smiješi mu se fina odšteta

Nate Diaz
 Nate Diaz/Instagram
Iako se američki list Miami Herald odlučio ispričati Nateu Diazu radi lažne vijesti koju su objavili, a prema kojoj je UFC-ova zvijezda hospitalizirana nakon sukoba s policijom, čini se kako Diaz ipak ide dalje sa sudskom tužbom protiv ovog medija. Poznati novinar Ariel Helwani je dobio "update" od Diazovog menadžera Zacha Rosenfielda.

Podsjetimo kako je mlađi brat Diaz, niti kriv, niti dužan, optužen od Miami Heralda za divljačko ponašanje. Prema članku koji je promptno povučen kada je shvaćeno da se radi o pogrešci, UFC borac je priveden u policijsku postaju nakon što je pokušao zgrabiti neimenovano dijete. U postaji je, tvrdilo se u tekstu, došlo do incidenta koji je uključivao fizičko nasilje, a navedeno je kako je bilo potrebno nekoliko policajaca da se borca savlada i zatim hospitalizira radi ozljeda.


No, očita greška bi mogla skupo koštati ovaj list. U konačnici se ispostavilo da je privedeni borac zapravo 31-godišnji Michael Nates, koji u karijeri ima samo skromnih 2-2 i potpuno je nepoznat. Diaz unatoč isprici Heralda ne odustaje od tužbe prema poznatom reporteru Arielu Helwaniju.

"Ta je priča, koju je objavio Miami Herald, 100 posto neistinita, netočna, besramna, neodgovorna i na koncu radi se o potpunoj gluposti! Odmah su maknuli priču sa stranice i objavili ispriku. A mi već sada radimo na pravnoj zaštiti i tužbi", izjavio je Rosenfield ESPN-ovom novinaru.

Čini se kako bi se Diaz mogao fino naplatiti od potencijalne tužbe protiv ovog dnevnog lista, no pravni epilog ćemo ipak morati pričekati. Neki američki mediji pišu da bi u slučaju osuđujuće presude konačna odšteta mogla biti prilična jer je Diaz velika borilačka zvijezda, a objavom lažne vijesti mu je zaista narušen ugled.

Kada govorimo o Diazovoj borilačkoj karijeri, ona se nije previše pomaknula od UFC-a 244 i poraza protiv Jorgea Masvidala. Poznavajući Natea, on će se vratiti kad pretpostavi da je prava prilika za to ili kad vidi opciju borbe koja bi mogla zadovoljiti njegove financijske apetite.

Linker
19. travanj 2024 20:50