UFC

Diaz otkrio tko mu je priuštio najtežu borbu u karijeri, njegov odgovor mogao bi vas iznenaditi

 Screenshot (YouTube)
Nate Diaz mogao bi ovog vikenda u New Yorku imati najtežu borbu svoje dosadašnje karijere. Jorge Masvidal je definitivno netko tko mu takvo što može priuštiti, no možete li pogoditi koga će 'Gamebred' pokušati skinuti sa samog vrha te Nateove liste? 

Kada je Ariel Helwani zatražio od Natea da mu izdvoji svoju natežu borbu i protivnika do današnjeg datuma, popularni borac iz Stocktona mnoge je iznenadio svojim odgovorom.

Naime, za mlađeg od braće Diaz, to je Josh Neer. Danas 36-godišnji Amerikanac s Nateom se borio davne 2008. godine. Njihov susret dogodio se na UFC Fight Night 15 priredbi. Nate i Josh bili su te večeri glavna borba eventa u Nebraski, a teško izborena pobjeda podijeljenom odlukom sudaca pripala je Diazu.

Bila je to ujedno i najbolja borba čitave priredbe za koju su njih dvojica zaradili 30 tisuća dolara bonusa.

"Josh Neer... on više uopće nije u UFC-u, no bio je najteža borba koju sam ikad imao. On se borio i s mojim bratom i znao sam da je riječ o čvrstom tipu. Sjećam se da je bio ljut jer ga je Nick pobijedio pa je vjerojatno zbog toga imao dodatnu motivaciju da me prebije. Znao sam da je lik luđak i da bi mi mogao stvarati probleme. Tad sam bio ljubičasti pojas u BJJ-u, a redovito sam na predaju prisiljavao crne pojaseve. Mislio sam si da ovo postaje sve jednostavnije i jednostavnije.... Mislio sam si i da je taj lik vjerojatno bijeli pojas, da nije rangiran, ali sam i bio svjestan da bi moglo biti teško. I tako je ispalo. On mi je priuštio najtežu borbu ikad. Svi oni crni pojasevi su bili mačji kašalj za njega. Bio je to ozbiljan meč. Ja sam ga bio spreman ubiti, ali i on je tražio prekid...", prisjetio se Diaz.

Neer je tijekom karijere upisao 53 profesionalna MMA meča. 36 puta je pobijedio, 16 izgubio, a jednom i remizirao. U UFC-u se borio do 2013. kada je izgubio od Courta McGeeja, a od poznatijih promocija nastupao je još i u Bellatoru.

Njegov posljednji meč dogodio se 2016. kada ga je na VFC 47 priredbi nokautirao Anthony Smith, danas jedan od najboljih boraca poluteške kategorije.

Linker
21. travanj 2024 00:00