UFC

Diego Sanchez gleda prema budućnosti: 'Možda mi je ovo posljednja borba...'

Diego Sanchez
 screenshot/Youtube
Diego Sanchez priznaje kako shvaća da mu se kraj borilačke karijere sve više bliži

26. rujna na UFC 253 priredbi gledat ćemo borbu Diega Sancheza protiv Jakea Matthewsa. Jedan od najdugovječnijih UFC veterana testirat će se protiv još uvijek vrlo mladog borca čije najbolje vrijeme vjerojatno tek slijedi. S druge strane, Sanchez već dugo ne nastupa na razini na kakvu su fanovi od njega navikli. Posebno se to odnosi na posljednje borbe, nakon što je napustio Jackson Winkeljohn tim te počeo raditi s trenerom Joshuom Fabiom, kojeg su mnogi zapravo nazvali šarlatanom.

No, Diego će s istom ekipom ući i u svoju iduću borbu, koju je najavio u razgovoru za MMA Fighting te je otkrio postoji li šansa da u slučaju lošeg nastupa donese odluku kako je vrijeme za stati sa svime. 26-godišnji Matthews trenutno je u nizu od dvije pobjede, a slavio je u pet od posljednjih šest borbi i bit će svakako veliki favorit.

"Ovo bi mogla biti moja posljednja borba. Borit ću se 26. rujna protiv Jakea Matthewsa, lokacija još uvijek nije odabrana, tako da ne znam hoće li biti na Fight Islandu ili u Las Vegasu. Vrijeme je za krenuti na posao. Zahvalan sam što imam priliku raditi svoj posao u ovo vrijeme krize i koronavirusa, jer to trenutno nije lako kao inače. Kad je došla prilika da zaradim novac, naravno da sam je iskoristio. Poslali su mi ugovor, imao sam šest tjedana za doći u formu i prihvatio sam", otkrio je Diego zašto je prihvatio vrlo riskantnu borbu protiv borca u naletu.

Ipak, spomen posljednje borbe ipak se čini kao špekulacija, a Diego zapravo ima namjeru svoj ugovor odraditi do kraja. Fanovi su legendarnom borcu, koji će ovim putem po 32. put ući u Octagon, već prije nekoliko borbi preporučili da stane dok ga još zdravlje služi, no on se odlučio za drugačiji put.

"Gledajte, imam još četiri borbe na svom posljednjem UFC ugovoru. Planiram odraditi te četiri borbe i onda sam gotov. Mogu vidjeti svjetlo na kraju tunela i nije me više strah toga. Donedavno sam godinama izbjegavao i misliti o tome, no sad je drugačije. Kad sam imao 27 godina rekao sam da ću s 37 pogledati iza sebe, procijeniti svoje zdravlje i financijsko stanje te odlučiti što ću napraviti. No, onda sam napunio 37 i rekao sam sebi kako se osjećam bolje nego s 27. Tako da ću trenutno ostati tu gdje jesam i biti zahvalan", najavio je Diego.

Zapravo, situacija na papiru za Sancheza niti ne izgleda toliko loše, budući da je slavio u tri od posljednje četiri borbe, ali valja napomenuti kako je posljednju pobjedu upisao diskvalifikacijom Michela Pereire, u borbi koju bi, da nije bilo ilegalnog udarca, uvjerljivo izgubio.

Sve u svemu, 38-godišnji Sanchez odluku o odlasku u mirovinu donijet će sam i teško da će itko moći utjecati na njega.

Linker
19. travanj 2024 09:01