'Dijamant' želi boksački meč protiv Diaza: 'Pokazat ću vam što je pravi boks!'

Donedavno prvi izazivač i privremeni prvak u lakoj kategoriji UFC-a, Dustin Poirier, bi htio boksati protiv Natea Diaza. I to u režiji kompanije koju je UFC nedavno osnovao (Zuffa Boxing), a koja bi se trebala baviti upravo profesionalnim boksom.

Ne zna se kada bi trebali biti vidljivi prvi plodovi rada tvrtke koja je jako dugo vremena bila velika želja predsjednika Dane Whitea. Sada kada je Zuffa Boxing osnovala ured (krajem prošle godine), zaposlila ljude i već neko vrijeme radi u tišini, javnost se pita - kada bi trebali vidjeti nešto konkretno? Ali i kako bi to nešto konkretno moglo izgledati? Ništa od toga u ovom trenutku nije poznato.

Dustin Poirier se nada da bi upravo Zuffa Boxing mogla organizirati njegov boksački meč protiv Natea Diaza. I vjeruje da bi javnost voljela vidjeti nešto tako.

"Volio bih boksati protiv njega, ako bi kompanija bila zainteresirana za tako nešto. Volio bih da Zuffa Boxing krene s radom i da dobijemo priliku. On i njegov brat su oduvijek govorili o prelasku u boks. Volio bih staviti svoje šape na njega i pokazati vam što su prave boksačke vještine", izjavio je Poirier za MMAJunkie.

Podsjetimo kako su se Diaz i Poirier trebali sučeliti na UFC-u 230 u New Yorku, no potonji je otkazao dvoboj zbog ozljede. Kasnije je na UFC-u 242 izazvao Khabiba Nurmagomedova za titulu prvaka u kategoriji do 70 kilograma, ali je poražen prekidom u trećoj rundi. Od tada ga nismo vidjeli u akciji.

Diaz je u zadnjem meču izgubio od Jorgea Masvidala, no ponuda mu ne nedostaje. Recentno ga je prozvao i Conor McGregor koji bi volio odraditi treći meč protiv velikog rivala. Diaz je poručio "da ne planira žuriti".

Newsletter

Prijavite se na Fightsite.hr newsletter i ne propustite zanimljive priče!