UFC

Dogovoren strašan okršaj UFC-ove srednje kategorije: Gorila protiv Jokera!

Darren Till i Jack Hermansson
 screenshot/YouTube
Ugovorena je sjajna borba UFC-ove srednje kategorije između Darrena Tilla i Jacka Hermanssona

Dva trenutno najbolja europska borca UFC-ove srednje kategorije početkom prosinca odmjerit će snage u glavnoj borbi UFC-ovog Fight Nighta. Darren Till i Jack Hermansson tražit će svoju priliku da se pobjedom umiješaju u sam vrh vrlo uzbudljive i izjednačene UFC-ove divizija do 84 kilograma. Fight Night koji će predvoditi ugovoren je za 5. prosinca.

Ovo nam je ujedno potvrda kako ozljeda koljena koju je Darren Till (18-3-1, 6-3-1 UFC) doživio u borbi protiv Roberta Whittakera nije toliko ozbiljna. Njih dvojica odradili su svoj okršaj krajem srpnja, kad je Whittaker slavio jednoglasnom odlukom sudaca. Bila je to druga Tillova borba u srednjoj kategoriji, nakon što se u prvoj uspješno obračunao s Kelvinom Gastelumom. Gorilla se trenutno nalazi na šestom mjestu službene ljestvice izazivača.

Upravo s Gastelumom se u svom posljednjem nastupu susreo i Jack Hermansson (21-5, 8-3 UFC). Švedsko-norveški borac slavio je prekidom u prvoj rundi, čime se našao na četvrtom mjestu ljestvice. U svojih posljednjih šest borbi ima pet pobjeda i poraz tek od Jareda Cannoniera, a pobjeđivao je borce poput Thalesa Leitesa, Davida Brancha i Jacarea Souze.

Ovime se samo nastavlja niz zanimljivih uparivanja u srednjoj kategoriji. Osim što će se za titulu boriti Israel Adesanya i Paulo Costa, ugovorena je i borba Roberta Whittakera protiv Jareda Cannoniera, kao i ona između Andersona Silve i Uriaha Halla. Još se čeka iduća borba za Yoela Romera, koji bi se, da nije bilo ozljede danas borio protiv Halla te za Dereka Brunsona i Chrisa Weidmana, koji su u posljednje vrijeme ostvarili impresivne pobjede. Možda je njihovo međusobno uparivanje zapravo najbolje rješenje.

Linker
24. travanj 2024 14:18