UFC

Dogovorena borba Blachowicza i Reyesa, još nije sigurno hoće li biti za titulu

Dominick Reyes
 screenshot/YouTube
Jan Blachowicz i Dominick Reyes prihvatili su borbu za koju se čini da će dati novog prvaka

Nedugo prije nego je Jon Jones otkrio kako napušta polutešku kategoriju te automatski time i pojas prvaka iste, pojavile su se informacije da je dogovorena borba između Jana Blachowicza i Dominicka Reyesa. Nju je prvi iznio Brett Okamoto, rekavši kako je okršaj verbalno prihvaćen s obje strane, ali da još ništa nije potvrđeno. Dodao je i to da se ne zna hoće li u pitanju biti borba za titulu, budući da je u procesu bilo rješavanje problema Jona Jonesa.

Odmah je objavljen i datum ove borbe, a u pitanju je 26. rujna. To je datum UFC 253 priredbe koju predvode Israel Adesanya i Paulo Costa te koja bi se vjerojatno trebala održati na Fight Islandu. Za očekivati je mjesto sunaslovne borbe i to neovisno o tome bude li ona za titulu novog prvaka, što se trenutno čini kao najizglednija opcija, ili nekim čudom ipak ne.

U pitanju su zapravo dva borca koji su proteklih pola godine glasili kao glavni kandidati za idućeg Jonesovog protivnika. Reyes prije svega zbog vrlo neizvjesne borbe iz veljače, za koju mnogi smatraju da ju je nepravedno izgubio, a Blachowicz zbog impresivne serije tijekom koje je eliminirao nekoliko potencijalnih izazivača.

Čeka se još službena potvrda UFC-a, nakon koje bismo trebali dobiti potvrdu kako će jedan od ova dva borca postati novi UFC-ov svjetski prvak do 93 kilograma.

Linker
24. travanj 2024 02:33