UFC

Dominick Reyes unatoč pobjedi nije skočio na rang ljestvici

Dominick Reyes
 screenshot
Na osvježenim UFC ljestvicama izazivača ovog je tjedna došlo tek do nekih manjih promjena. No, tamo gdje se ona najviše očekivala nije se dogodilo apsolutno ništa, odnosno Dominick Reyes ostaje četvrti borac ljestvice izazivača poluteške kategorije. Značajne uspone upisali su Yair Rodriguez i Maycee Barber.

Iako je nokautom već na samom početku borbe savladao Chrisa Weidmana, neporaženi Dominick Reyes (12-0, 6-0 UFC) i dalje se nalazi tek na četvrtom mjestu službene UFC ljestvice izazivača poluteške kategorije. To bi značilo kako su Anthony Smith i Thiago Santos te, vrlo zanimljivo, Daniel Cormier i dalje ispred njega. Očekivalo se kako bi Reyes trebao preskočiti dva posljednja izazivača Jona Jonesa, no to se nije dogodilo.

Jedna promjena dogodila se u perolakoj kategoriji. Yair Rodriguez je pobjedom nad Jeremyjem Stephensom skočio jednu poziciju i sad je šesti borac kategorije do 66 kilograma. Iza sebe je ostavio Chan Sung Junga, koji je do sada ostao ispred njega unatoč tome što je Yair slavio i njihovoj međusobnoj borbi. Stephens je pao jednu poziciju i sad je deveti, odnosno zamijenio je mjesta s Renatom Moicanom.

Bitna promjena još se dogodila u muha kategoriji, gdje je Maycee Barber pobjedom nad Gillian Robertson skočila dva mjesta i sad je službeno dio Top 10 poretka. Robertson je spomenutim porazom ispala iz poretka, a na njenom dosadašnjem 15. mjestu se, "ni kriva ni dužna", našla Paige VanZant koja se nije borila od siječnja i pobjede nad Rachael Ostovich. Nekako bi puno realnija situacija bila da se tu pojavila Molly McCann koja je u Bostonu došla do treće pobjede u nizu.

Od ostalih promjena vrijedi napomenuti kako Daniel Cormier više ne dijeli peto mjesto pound-for-pound ljestvice s Amandom Nunes, nego je šesti, dok je Chris Weidman službeno eliminiran s ljestvice srednje kategorije, gdje se do ovog tjedna nalazio na osmom mjestu.

Kompletne službene ljestvice možete pogledati OVDJE.

Linker
24. travanj 2024 23:20