UFC

Donald Cerrone: Dajte Tonyju Fergusonu borbu za titulu

Ferguson vs. Cerrone
 screenshot/Youtube
Donald Cerrone sutra će odraditi svoju četvrtu borbu u 2019. godini, prvu nakon UFC 238 poraza od Tonyja Fergusona. Upravo Fergusona on smatra jedinim legitimnim kandidatom za napad na titulu.

Tijekom medijskog druženja u Vancouveru, Cerrone nije mogao izbjeći spomen svoje posljednje borbe. One koju je odradio na UFC 238 priredbi u lipnju, gdje je prekidom nakon dvije runde poražen od Tonyja Fergusona. Nadao se revanšu te borbe, no prihvatio je kako do njega neće doći. I ne namjerava ga trenutno niti tražiti, budući da vjeruje kako bi Ferguson morao biti idući izazivač.

"Dajte tom tipu ono što zaslužuje", rekao je Cerrone na spomen Fergusonovog napada na titulu, da bi opisao što bi se dogodilo kad do toga ne bi došlo: "Tonyju bi to bilo nešto jako teško za progutati. Ma nema smisla išta drugo, tip to u potpunosti zaslužuje."

Cerrone bi s vremenom isto mogao zaslužiti, no borba protiv Fergusona ga je na tom putu malo usporila. No, ono što ga vjerojatno više privlači je borba protiv Conora McGregora. Pobjednik borbe Cerronea i Gaethjea svakako bi bio ozbiljan kandidat za mjesto u McGregorovoj povratničkoj borbi.

"Loviti to mi više nema smisla, no kada pogledam širu sliku, mislim da nema nikoga drugog", rekao je Kauboj, a onda se kratko okrenuo spomenutom eventualnom napadu na titulu. Realno, mogao bi do njega doći ako spoji dvije ili tri pobjede. Ali, to mu nije prioritet u ovom trenutku.

"Nema puno mjesta gdje bih radije bio u subotu nego što je Octagon. Borit ću se protiv bilo koga i to vam je istina, to sam ja. Kad se više ne budem tako osjećao, nazvat ću Danu i reći mu kako to više nje za mene. No, trenutno sam u situaciji gdje nem stajanja. Idem naprijed. Gubiti je sranje, pobjeđivati je zabavno, no to je sve dio ovog putovanja. Pobijedio ili izgubio, uvijek ću staviti sve što imam na crtu", dodao je ovaj ljubimac fanova.

Cerroneu će sutrašnja borba biti 33. u UFC karijeri, čime će se još jednom izjednačiti s Jimom Millerom na vrhu te liste.

Linker
25. travanj 2024 02:13