UFC

Dos Anjos uvjerljiv protiv Feldera, Khaos Williams opravdao svoj nadimak

Felder vs. Dos Anjos
 screenshot
Rafael Dos Anjos vratio se u laku kategoriju pobjedom sudačkom odlukom nad Paulom Felderom

Iako bi pogled na krajnji rezultat, koji glasi pobjeda podijeljenom sudačkom odlukom za Rafaela Dos Anjosa, mogao zavarati, bivši prvak lake kategorije vratio se uz vrlo uvjerljiv nastup. Kroz svih pet rundi bio je bolji borac od Paula Feldera te je zasluženo upisao pobjedu kojom će se odmah vratiti i u Top 10 poredak na ljestvici izazivača.

Dos Anjos je radio vrlo pametno i taktiku kakva je potreba za susret s borcem poput Feldera je proveo u djelo. Što se tiče udaračke statistike, pobjednake brojke upisali su obojica, no po svemu ostalom je Brazilac bio dominantan. Rušenje je upisivao uvijek kad je trebalo, a posebno je dobro izgledao u klinču. Dojam da je dobio svih pet rundi nije kriv, uostalom tako su bodovala i dva suca. Koju borbu je gledao sudac Chris Lee, koji je bodovao 48-47 u korist Feldera, teško je za zaključiti.

Mjesto u sunaslovnoj borbi u potpunosti je opravdao Khaos Williams. Nakon što je u UFC debiju za samo 27 sekundi nokautirao Alexa Morona, ovog puta mu je za Abdula Razaka Alhassana trebalo tri sekunde više. Nakon točno pola minute ispitivanja snaga, Williams je pogodio udarac kojim je instantno uspavao nekad velikog potencijala velter kategorije i borca koji je na sličan način rješavao svoj prve UFC borbe. Khaos Williams je trenutno 2:0 u UFC-u, a u Octagonu je u borbi proveo manje od minute.

Ashley Yoder pokazala je kako je moguće napredovati i u kasnijem stadiju karijere te je savladala Mirandu Granger, a posebna priča je Sean Strickland. On je prihvatio borbu protiv Brendana Allena samo dva tjedna nakon posljednjeg nastupa te je još jednom bio sjajan. Prvi UFC poraz velikom potencijalu srednje kategorije nanio je tehničkim nokautom u drugoj rundi. Sjajna i akcijom sadržajna borba završena je vrhunskom boksačkom serijom.

Glavni program priredbe otvoren je susretom dvije 21-godišnjakinje, a pobjedu je odnijela Cory McKenne, no o ovoj sudačkoj odluci moglo bi idućih dana biti puno govora, pogotovo jer je bila jednoglasna.

Sve četiri borbe uvodnog programa dočekale su sudačku odluku, a pobjede su odnijeli Kanako Murata, Tony Gravely, Alex Morono i Don'Tale Mayes.

UFC Fight Night 183 - Rezultati

Rafael dos Anjos def. Paul Felder - podijeljena sudačka odluka
Khaos Williams def. Abdul Razak Alhassan - KO (R1 0:30)
Ashley Yoder def. Miranda Granger - jednoglasna sudačka odluka
Sean Strickland def. Brendan Allen - TKO (R2 1:32)
Cory McKenna def. Kay Hansen - jednoglasna sudačka odluka

Kanako Murata def. Randa Markos - jednoglasna sudačka odluka
Tony Gravely def. Geraldo de Freitas - podijeljena sudačka odluka
Alex Morono def. Rhys McKee - jednoglasna sudačka odluka
Don'Tale Mayes def. Roque Martinez - jednoglasna sudačka odluka

Linker
23. travanj 2024 01:44