UFC

Dos Santos pozvao Blaydesa na sparing uoči meča pa najavio nokaut u drugoj rundi

Curtis Blaydes i Junior dos Santos
 Screenshot/Youtube
Junior dos Santos ne skriva svoj plan za noćašnji meč protiv opasnog Curtisa Blaydesa na UFC Fight Nightu u Raleighu, a svom je protivniku čak ponudio i zajednički sparing uoči samog meča.

Blaydes je uoči borbe otkrio da mu je timski kolega Alistair Overeem dao "insajderske informacije" o Dos Santosu, kojeg je Nizozemac uspio pobijediti. No, Brazilca to nije zabrinulo, već je pozvao Blaydesa na zajednički trening da iz prve ruke provjeri što ga čeka.

"Nemam ništa protiv Overeema. Borili smo se, bio je uspješan, a onda je nestao", nasmijao se Dos Santos pa nastavio: "Ako želi savjete, mogao je pitati mene. Rekao bih mu točno što planiram raditi u borbi. Mogu i sparirati s njim, odraditi trening i raditi isto što i u meču. Ali, garantiram vam da ću svejedno uspjeti. Važno je iznenaditi protivnika nečime što ne očekuje, ali vjerujem i da je važno koliko ćete uspjeti nametnuti svoju volju u meču. Takav sam borac, namećem svoj način borbe, onako kako ja želim".

Nekadašnji UFC-ov prvak ne strahuje od Blaydesa koji je u karijeri pobijedio sve protivnike osim Francisa Ngannoua, od kojeg je dvaput gubio. "Cigano" mu prognozira nokaut u drugoj rundi.

"U prvoj rundi ću ga proučiti, osjetiti što će pokušati napraviti. U drugoj ću biti efikasniji i doći do nokauta", najavio je.

JDS se tek nedavno oporavio nakon teške infekcije noge, zbog koje je morao otkazati nastup u Moskvi krajem prošle godine. Što ako će Blaydes ciljati njegovu slabu točku?

"Moglo bi se to dogoditi, može me udarati, nema problema. Dovoljno su me udarali u dvorani, spreman sam. To neće utjecati na mene više nego inače. Može pokušati, ali druga stvar je hoće li me pogoditi. Mislim da će prvo ostati na nogama, a tek zatim krenuti po takedown jer to najbolje radi. Ja ću, kao i uvijek, ići po nokaut. Ako odemo u parter, grapplat ćemo, i moj cilj će biti submission", najavio je Dos Santos.

Legendarni borac još nije odustao od lova na pojas teške kategorije i smatra da bi Stipe Miočić trebao prvo braniti pojas, a tek onda odraditi treći meč s Danielom Cormierom. No, "Cigano" nije jedini koji se nada prilici, tu je i Jairzinho Rozenstruik kojega nakon pobjede protiv Overeema čeka meč s Francisom Ngannouom. No, usprkos njegovom impresivnom nizu, "Cigano" ga još ne vidi kao izazivača.

"Pobijedim li Curtisa, bit ću opet u prvom redu u borbi za pojas, a onda sve ovisi o rezultatu meča Ngannou - Jairzinho. Ako Jairzinho pobijedi, mislim da ću ja dobiti šansu. Rozenstruik je imao meteorski uspon, odlično mu ide i zaslužio je to. Ali, mora se još dokazati prije borbe za pojas. Ako se netko ne slaže s time, ja ću se boriti protiv njega".

Linker
19. travanj 2024 04:21