UFC

Duško Todorović ugovorio svoju prvu UFC borbu!

Duško Todorović
 screenshot/UFC
Nakon što je u kolovozu ove godine nastupom na Dana White's Tuesday Night Contender Seriesu osigurao ugovor s UFC-om, Duško Todorović saznao je gdje i kad će debitirati na pravom UFC eventu. Bit će to 21. ožujka u Londonu gdje ga čeka borba protiv velškog nokautera, Johna Phillipsa.

Neporaženi srpski borac srednje kategorije dočekao je svoju prvu UFC borbu i sad mu preostaje najbolje moguće se pripremiti za nju. 25-godišnji Duško Todorović (9-0) oduševio je Danu Whitea svojom borbom protiv Teddyja Asha, a sad mu preostaje to nastaviti raditi na pravim UFC-ovim priredbama. Prva prilika doći će mu prvog dana proljeća u londonskoj O2 Areni. Borca iz beogradskog Secutora tamo čeka jedan UFC fanovima dobro poznat borac.

John Phillips (22-9, 1-3 UFC) svoju je karijeru u promociji započeo s tri poraza, ali dobio je četvrtu priliku koju je u rujnu savršeno iskoristio. Nokautirao je prvog makedonskog UFC borca, Alena Amedovskog, za samo 17 sekundi. To bi trebalo biti najbolje upozorenje za Todorovića jer je "The Welch Wrecking Machineu" to bila jubilarna 20. pobjeda nokautom.

Duško je u pažnju javnosti došao u prosincu 2018. godine, kad je postao SBC prvak pobjedom nad Michelom "Demolidorom" Perreirom. Već nedugo nakon toga dobio je ponudu za UFC nastup, no zbog nekih pravnih problema nije mogao potpisati taj ugovor. Nova prilika došla mu je proteklog ljeta, a on ju je prihvatio i savršeno iskoristio. U posljednjoj epizodi ove sezone DWCS-a učinio je dovoljno da Dana White nema izbora nego mu ponuditi ugovor.

Todorović je višestruko proglašavan jednim od najvećih MMA talenata u regiji, a potpis ugovora s UFC-om samo je dokaz toga. Na njemu je sad da nastavi raditi kao do sada, pobjeđivati i napredovati. Prva prilika mu je već protiv opasnog borca koji će moći jako dobro dati odgovor na pitanje gdje se Todorović sada nalazi po pitanju kvalitete i spremnosti za najozbiljnije ispite.

Linker
24. travanj 2024 14:19