UFC

Dustin Poirier: Masvidal i ja protiv braće Diaz? Učinimo to!

Dustin Poirier
 Screenshot/Youtube
Dustin Poirier oporavio se od rujanskog poraza od Khabiba Nurmagomedova u borbi za pojas lake kategorije i progovorio o planovima u novoj godini.

Poirier je prošlog proljeća pobjedom protiv Maxa Hollowaya osvojio privremeni pojas, ali ga je pet mjeseci kasnije ugušio Khabib i okončao njegov niz od šest borbi bez poraza (pet pobjeda i "no contest" protiv Eddieja Alvareza). U razgovoru za "MMA Fighting" Poirier je priznao da bi volio dogovoriti meč s Nateom Diazom, s kojim je imao zakazan meč u studenom 2018., ali je borba propala nakon sukoba Diaza i UFC-a oko ugovora te Poirierovih problema s kukom.

"Naravno da želim tu borbu. Ne samo zbog svega što bilo među nama, nego jer sam uvijek želio borbu protiv njega. Želim se boriti s borcima čije nastupe volim gledati. Kad god se Nate bori, ja gledam", rekao je Poirier.

"Nije važno volim li ga ili ne, njegov sam fan. Bila bi to sjajna borba. Zato želim taj meč, odrastao sam gledajući njegove borbe", dodao je.

Nate Diaz u posljednjem je nastupu izgubio od Jorgea Masvidala u meču za "BMF" pojas, nakon čega su počele glasine o mogućem meču Masvidala i Nateovog brata Nicka Diaza. Poirieru se sviđa ideja dvostrukog okršaja ATT-a i braće Diaz.

"Napravimo to! Ja treniram s Jorgeom, ta borba ima smisla. American Top Team protiv Nick Diaz Akademije. Neka dovedu Krona Gracieja, imamo borbe koji mogu protiv njega. Imamo momčad. Mislim da bi to bilo sjajno", poručio je Poirier koji se još oporavlja od operacije kuka i čeka poziv UFC-a. Spreman je, kaže, i na meč u drugoj kategoriji.

"Protiv Natea bih se borio i u velteru i u lakoj. Definitivno bih to učinio. Ne moram skidati puno kilograma, a nisam malen. Nazovimo Seana Shelbyja (UFC-ovog matchmakera) i UFC, ja sam apsolutno za", rekao je Poirier.

Linker
24. travanj 2024 07:16