UFC

Edgar i Munhoz ponovno dobili novi datum, ali i poziciju glavne borbe priredbe

Frankie Edgar i Pedro Munhoz
 screenshot/YouTube
Borba bantam kategorije između Frankieja Edgara i Pedra Munhoza još jednom je dobila novi datum

Nakon što su već nekoliko puta dobivali novi datum i lokaciju, Frankie Edgar i Pedro Munhoz to su dočekali još jednom, no ovog puta vjerojatno i posljednji put. Iako je već bilo potvrđeno kako je konačni datum ovog okršaja 15. kolovoza, kad su se trebali naći na programu UFC 252 priredbe koju predvode Stipe Miočić i Daniel Cormier, oni će se ipak boriti tjedan dana kasnije. Srećom po njih, mjesto radnje ostaje isto, a to je APEX kompleks u Las Vegasu.

Predvodit će tako ovaj dvojac UFC Fight Night 175 priredbu. Njihov prvi okršaj bio je ugovoren za 15. srpnja na Fight Islandu, no otkazan je zbog Munhozovog pozitivnog COVID-19 testa. Nedugo nakon toga borba je ugovorena za 15. kolovoza, gdje je trebala pojačati gore spomenuti program, no sad će ipak dobiti svoju priredbu.

Edgar (23-8-1, 17-8-1 UFC) ovom borbom započinje svoj novi nedavno potpisani ugovor, ali isto tako će i debitirati u bantam kategoriji. Bivši prvak lake kategorije te trostruki bivši izazivač u perolakoj vjeruje kako je došao u fazu karijere gdje najbolje može izgledati upravo u diviziji do 61.5 kilogram te najavljuje napad na titulu. Ako uspije u tome, postat će prvi UFC borac u povijesti koji je uspio postati prvak u dvije toliko udaljene divizije. Naime, svi dvostruki prvaci do sada su to postajali osvajanjem pojasa susjednih divizija. No, ispred sebe ima težak posao te trenutno talentom možda i najbogatiju diviziju u cijeloj promociji.

Prvi zadatak za Edgara bit će borba protiv Pedra Munhoza (18-4, 8-4 UFC), vrlo neugodnog protivnika koji u rezimeu već ima pobjede nad Codyjem Garbrandtom, Robom Fontom i Bryanom Carawayem. Vrhunski je to grappler koji zna i dobro udariti, a još nikada ga nitko nije uspio završiti. Kako je i Edgar poznat po svojoj izdržljivosti i čvrstini, ovdje bi moglo doći do vrlo dinamičnih i zanimljivih pet rundi, pa je stoga selidba u status glavne borbe odluka UFC-a koju itekako treba pozdraviti.

Ova priredba među trenutno planiranim borbama ima još neke izuzetno zanimljive parove. Prije svega tu mislimo da sudar Yoela Romera i Uriaha Halla u srednjoj kategoriji, koji ipak još nije i službeno potvrđen. Zato je potvrđena vrlo uzbudljiva borba ženske slamke između Michelle Waterson i Angele Hill.

Linker
15. travanj 2024 01:45