UFC

Edgar ima još jednu borbu na ugovoru: 'Znam gdje želim završiti karijeru'

Frankie Edgar
 screenshot/Youtube
Polako se bliži kraj karijere jednog od najvećih UFC boraca u povijesti. Frankie Edgar otkrio je kako na svom ugovoru ima još samo jedan nastup, no isto tako je i izrazio želju ostanka u UFC-u te se nada da će promocija biti zainteresirana za nastavak suradnje.

Iza 38-godišnjeg Edgara (23-8-1, 17-8-1 UFC) velika je karijera. Bio je prvak lake kategorije, a iza sebe ima i tri neuspješna napada na titulu u perolakoj. Dugo je u promociji, kvaliteta nastupa polako opada, a osim toga bi mu uskoro mogla uslijediti prekretnica u karijeri. Naime, tijekom gostovanja u Podcastu Joea Rogana otkrio je kako mu je na trenutnom UFC ugovoru preostala samo jedna borba. Što nakon toga? On se nada ostanku, no ništa nije sigurno.

"Novac je ono što će dati odgovor. No, ako realno pogledamo, gdje bih volio završio svoju karijeru? Želim ostati u UFC-u. Došao sam kad sam imao tek pet borbi i ovdje sam doslovno odrastao. Bilo bi sjajno tu i završiti, no mora mi sve imati i nekog smisla", otkrio je Edgar koji je za svoj posljednji nastup uzeo honorar od 200.000 dolara. No, sad je pitanje ima li mu UFC interes i dalje plaćati toliko, posebno ako smatraju da su njegovi dani boravka u vrhu prošlost.

Što se tiče te posljednje borbe, nju je odradio 21. prosinca u Južnoj Koreji. Zapravo, Frankie se pripremao za borbu u siječnju, ali onda je došla ponuda koju nije mogao odbiti. Očekivao je kako mu je Chan Sung Jung protivnik po mjeri, ali zapravo je doživio najgadniji poraz u karijeri.

"Pogodio me dobrim udarcem. Tip udara strašno jako. Neko vrijeme nisam bio svoj nakon te borbe. Nitko poraze ne prihvaća dobro, ali meni je taj bio posebno težak. Mislio sam da ću riješiti tog tipa i uživati u Božiću, no dogodilo se potpuno suprotno. Tako da sam imao depresivne blagdane. Pokušavaš biti dobar prema obitelji, ali kroz glavu ti prolazi samo to da si bio nokautiran", ispričao je Frankie koji nastavlja sa svojom prvobitnom ambicijom spuštanja u bantam kategoriju. Svoju iduću borbu, ujedno posljednju na ugovoru, odradit će u kategoriji do 61.5 kilogram.

Linker
15. travanj 2024 04:18