UFC

Edson Barboza spušta se u perolaku kategoriju: 'Bit će problem za cijelu diviziju'

Edson Barboza
 / Edson Barboza/Instagram
Edson Barboza najavio je prelazak u UFC-ovu perolaku kategoriju nakon što je cijelo desetljeće pokušavao doći do pojasa u lakoj.

Barboza je odlučio iskušati sreću u nižoj diviziji nakon četiri poraza u posljednjih pet borbi u lakoj, u kojoj se natječe od dolaska u UFC 2010. godine. Barboza (20-8 MMA, 14-8 UFC) trebao bi u novoj kategoriji debitirati do proljeća, najavio je njegov menadžer Alex Davis.

"Spuštanje u perolaku, ako će se osjećati dobro, otvara za Edsona brojne mogućnosti. Više volim vidjeti borce da odlaze u višu nego u nižu kategoriju. No, u Edsonovom slučaju, teže mu je zadržati težinu nego se spustiti. Mislim da ima smisla pokušati u nižoj, pogotovo nakon onoga što je Jose Aldo učinio. Mislio sam da Aldo neće izgledati dobro, ali dokazao je da sam bio u krivu. Mislim da Edson zaslužuje priliku da pokuša, čekaju ga sjajne borbe. On je vrlo uzbuđen, a treneri i cijeli tim misle da će se dobro snaći", rekao je Davis i dodao:

"Svima u timu se sviđa ideja. Osobno nisam fan cijelog sustava težinskih kategorija, ali u ovom slučaju dajem blagoslov. Ako sve napravi kako treba i ostane zdrav, bit će veliki problem za cijelu diviziju".

Posljednju borbu odradio je u rujnu i izgubio podijeljenom odlukom od Paula Feldera, kojeg je pobijedio prije pet godina. U međuvremenu je gubio i od Khabiba Nurmagomedova, Justina Gaethjea, Tonyja Fergusona...

"U lakoj kategoriji se već borio sa svima, za njegovu karijeru, ime i ostavštinu, spuštanje u perolaku mu da je priliku za novi početak. Sviđaju nam se sve moguće borbe u toj kategoriji, nećemo biti izbirljivi. Borit ćemo se protiv koga god nam daju", rekao je Davis.

Linker
20. travanj 2024 18:20