UFC

Edwards otkrio detalje novog ugovora: 'UFC mi je obećao meč za pojas ako pobijedim Woodleya'

Leon Edwards
 Screenshot/Youtube
Leon Edwards (18-3) nedavno je potpisao novi ugovor s UFC-om kojim mu je, kako tvrdi, garantiran meč za pojas prvaka ukoliko u sljedećem meču pobijedi Tyrona Woodleya.

Edwards će se s bivšim prvakom u velteru boriti 21. ožujka u naslovnoj borbi londonske priredbe, gdje će tražiti svoju devetu uzastopnu pobjedu. Ako pobijedi, očekuje meč za titulu, koju trenutno drži Kamaru Usman.

Nakon što su Edwardsovi promotori potvrdili da je "Rocky" potpisao novi ugovor s UFC-om, on je u razgovoru za TSN otkrio da mu je UFC obećao borbu za pojas.

"Mislim da je Usman ozlijeđen, pa ako odradim ovu borbu u ožujku, a on još bude slobodan prije ljeta, mislim da ću biti sljedeći izazivač. Tako piše u mom ugovoru, da ću ja biti sljedeći. Ako pobijedim Woodleyja, borba za pojas je sljedeća. Nakon te pobjede, garantirano mi je da sam prvi na redu", rekao je Edwards.

28-godišnji Britanac je neporažen od svibnja 2016., a nakon pobjede protiv Donalda Cerronea, u 2019. je upisao i pobjede protiv Gunnara Nelsona i Rafaela Dos Anjosa. Posljednji koji ga je porazio bio je upravo aktualni prvak Usman u prosincu 2015.

"Uzbuđen sam zbog novog ugovora s najjačom MMA promocijom na svijetu. U sjajnom sam nizu i ovaj ugovor će mi osigurati financijski temelj za moj pohod na naslov u 2020. godini", poručio je Edwards.

Usman je ranije rekao da Edwards zaslužuje revanš ako nastavi s impresivnim pobjedama, a u međuvremenu se upustio u verbalni rat s Jorgeom Masvidalom, koji također cilja na Usmanov pojas.

Linker
24. travanj 2024 17:37