UFC

ESPN izabrao deset UFC boraca koji će obilježiti 2020. godinu: McGregor nije broj 1!

Khabib Nurmagomedov i Conor McGregor
Iza nas je prvi mjesec u 2020. godini, a akcija u elitnoj svjetskoj MMA promociji se već prilično zakotrljala. Na prvom PPV eventu je uspješno nastupio Conor McGregor, a već na drugom ćemo pratiti Jona Jonesa. To su ujedno, uz Nurmagomedova, UFC-ove najjače uzdanice kada govorimo o prodaji PPV prijenosa.

Novinari ESPN-a su odlučili na temelju svega što se događalo tijekom prošle godine, ali i na temelju ostalih faktora koji su poznati, napraviti ljestvicu UFC boraca koji će dominirati 2020. godini.

Uglavnom se radi o prvacima u elitnoj organizaciji i top izazivačima. Ako ste odmah pomislili da je McGregor zasigurno prvi na listi, onda ste se prevarili. To mjesto pripada Khabibu Nurmagomedovu, a ako se zna da UFC (i Conor) planiraju revanš u ovoj godini, neki se zaključci mogu izvući sami. Ipak, McGregor drži sedmo mjesto što ipak govori da bi trebao imati vrlo uspješnu sezonu.

Na popisu nema našeg Stipe Miočića radi razumljivog razloga (problemi sa zdravljem), ali tu su i Francis Ngannou, ali i Jon Jones, dva imena koja se spominju kao sudionici meča za upražnjeni naslov, ukoliko Stipe radi problema sa zdravljem (okom) dodatno prolongira svog povratak.

Top 3 čine već spomenuti Khabib, prvak u poluteškoj Jon Jones i na trećoj poziciji je šampion u srednjoj kategoriji Israel Adesanya. "Bonesa" za nekoliko dana čeka Reyes, a Adesanyu u prvoj obrani naslova Yoel Romero. Čitav popis pogledajte u nastavku.

ESPN-ov TOP 10 za 2020. godinu:

10. Henry Cejudo (15-2)

9. Alexander Volkanovski (21-1)

8. Amanda Nunes (19-4)

7. Conor McGregor (22-4)

6. Francis Ngannou (14-3)

5. Valentina Shevchenko (18-3)

4. Kamaru Usman (16-1)

3. Israel Adesanya (18-0)

2. Jon Jones (25-1, 1 NC)

1. Khabib Nurmagomedov (28-0)

Linker
19. travanj 2024 05:13