UFC

Eugene Bareman: 'Adesanya u budućnosti ide do kraja, tražit ćemo borbu protiv Miočića'

 screenshot/Youtube
Israel Adesanya već neko vrijeme govori o svojim ambicijama u bližoj se budućnosti boriti protiv Jona Jonesa. No, ako je vjerovati njegovom treneru Eugeneu Baremanu, njegova ambicija zapravo je otići do kraja. To bi značilo izazvati Stipu Miočića i boriti se za UFC-ovu titulu teške kategorije.

Vrlo brzo je Israel Adesanya od jednog MMA anonimca došao do čovjeka koji je na vrhu jedne od najjačih kategorija u sportu. Nismo se zapravo niti snašli, a već je sjajni nigerijsko-novozelandski borac imao UFC pojas u svom vlasništvu. Uspio je to na račun impresivne aktivnosti po pitanju nastupa, a velike zasluge za to nosi i njegov trener, Eugene Bareman. On je čovjek koji je stvorio tu hodajuću MMA mašineriju i sad namjerava jednako tako zajedno s njim nastaviti.

Adesanya i Bareman itekako imaju zanimljive planove za budućnost, a neke od njih iznio je ovaj sjajni trener tijekom gostovanja na Submission Radiu.

"Mislim kako Israel ima jako dobar plan oko toga da odradi svoj posao u srednjoj kategoriji. Ima tu još nekoliko itekako ozbiljnih ispita i izazova. Prvo svakako mora to odraditi i to barem tri ili čak četiri prava ispita. No, tri ili četiri borbe njemu znači otprilike godinu dana. Dakle, što slijedi nakon toga? Svakako ćemo mijenjati kategoriju. Nakon ove tri ili četiri pobjede tražit ćemo borbu protiv Stipe Miočića, sto posto sam siguran u to. To je borba koju trebamo. Ako Israel uspješno prođe sve izazove u srednjoj kategoriji, on će sigurno tražiti priliku da izazove Stipu. To je ozbiljna stvar, no trenutno nismo fokusirani na nju. Toliko je još stvari na koje moramo biti koncentirani prije toga, ali svakako nam je negdje u dubini misli. Vidjet ćemo hoće li tako nešto požuriti i Jona Jonesa", rekao je Bareman, tek na kraju spomenuvši borca kojeg Adesanya zapravo već mjesecima proziva. Naravno, sve je to njihova igra koja će još neko vrijeme trajati.

Što se tiče Adesanyine iduće borbe, još je manje od tri tjedna ostalo do okršaja s Yoelom Romerom na UFC 248 u Las Vegasu. Velika je to i teška borba, no isto tako borba za koji tim iz "City Kickboxinga" ima plan. Žele napraviti ono što je u borbi za titulu napravio jedan drugi član njihove dvorane.

"Želimo mu odraditi Alexa Volkanovskog. Želimo uvjerljivo uzeti svih pet rundi bez ikakve sumnje kod bilo koga. To je ono što je Alex napravio, zar ne? Mislim da se svi možemo složiti oko toga. Znam da postoje neki ljudi koji misli da je bilo blizu, no to je suludo. Neovisno o tome, ja namjerno koristim tu referencu jer je Alex u potpunosti dominirao kroz cijelu borbu. Mi želimo napraviti isto. Nemamo taktiku kako zaustaviti Romera, mi ga namjeravamo prebiti", otkrio je planove za veliku borbu protiv Kubanca.

Eugene Bareman na više je različitih mjesta proglašen najboljim MMA trenerom u 2019. godini. Za očekivati je da će tako biti i na velikim godišnjim "Fighters Only" MMA nagradama, dodjeli zapravo najvećeg takvog priznanja u ovom sportu.

Linker
19. travanj 2024 15:31