UFC

Faber objasnio neočekivanu pojavu na vagi: 'Sve se odvijalo prema planu, a onda je odjednom nastala panika'

Urijah Faber
 Screenshot (YouTube)
UFC-ov veteran Urijah Faber objasnio je zašto se potpuno neočekivano izvagao pred večerašnju UFC on ESPN 8 priredbu.

Iako nije dio originalno zamišljenog popisa borbi, bivši UFC-ov izazivač stao je u poslijepodnevnim satima petka na vagu koja je pokazala 69,6 kilograma. To bi značilo da se Faber, koji inače nastupa u bantamu, u Jacksonvilleu pojavio kao borac lake kategorije.

Odmah je postalo jasno da se Urijah izvagao kako bi bio potencijalna zamjena, no pogled na 'card' otkriva nam da UFC nije zakazao niti jedan meč u lakoj kategoriji pa se moglo i pretpostaviti da bi u slučaju Faberovog 'uskakanja' bila organizirana borba na nekoj dogovorenoj kilaži.

S UFC-ovim veteranom o ovoj je temi u petak navečer porazgovarao Ariel Helwani koji je preko Twittera podijelio Faberovo objašnjenje, a prema istom ispada da je do ovakve situacije došlo zbog problema koje je Song Yadong imao s vizom.

"Sa Songom je sve trebalo biti u redu, ali u posljednji trenutak pojavili su se problemi s vizom. Samim time, pojavila se i hrpa divljih scenarija o kojima se raspravljalo. Poput leta u drugu državu i još nekih stvari s ciljem kako bi se problem riješio. Tada sam rekao UFC-u da ću u slučaju najgoreg raspleta biti spreman uskočiti. Sve se odvijalo prema planu, a onda je odjednom nešto iskočilo i nastala je panika pa sam išao malo spustiti kilažu da padne ispod granice lake kategorije. Sve s ciljem kako bih mogao po potrebi uskočiti. Ali sada se čini da je sve riješeno, no, bude li potrebno, i ja imam zeleno svjetlo za nastup", otkrio je Faber.

Faber je, podsjetimo, u Jacksonville stigao kao podrška timskim kolegama Yadongu i Darrenu Elkinsu.

UFC on ESPN: Overeem vs. Harris

Alistair Overeem vs. Walt Harris

Cláudia Gadelha vs. Angela Hill

Dan Ige vs. Edson Barboza

Eryk Anders vs. Krzysztof Jotko

Song Yadong vs. Marlon Vera

Uvodne borbe:

Matt Brown vs. Miguel Baeza

Anthony Hernandez vs. Kevin Holland

Giga Chikadze vs. Irwin Rivera

Cortney Casey vs. Mara Romero Borella

Darren Elkins vs. Nate Landwehr

Rodrigo Nascimento vs. Don’Tale Mayes

Linker
19. travanj 2024 16:06