UFC

Fabricio Werdum: Stipe će pobijediti Cormiera, no niti jedan neće postati veći od Fedora

Werdum vs. Miočić
 Youtube
Svoje mišljenje o subotnjoj borbi Daniela Cormiera i Stipe Miočića iznio je bivši prvak UFC-ove teške kategorije, Fabricio Werdum. Prognozirao je pobjedu borca koji je njemu preoteo titulu, no i dalje smatra kako niti jedan od spomenute dvojice nije veći od Fedora Emelianenka.

Najave subotnje borbe sa sobom već po pravilu donose konstataciju kako će Daniel Cormier u slučaju obrane naslova postati najveći teškaš svih vremena. Na sličnom putu bi trebao biti i Stipe Miočić, ukoliko on vrati titulu u svoje vlasništvo. No, Fabricio Werdum se ne slaže s tim. On je svoje mišljenje iznio novinarima tijekom svog gostovanja na prošlotjednom UFC event u Urugvaja.

"Mislim kako je Cormier jako dobar borac, dva pojasa u dvije različite kategorije su sjajan uspjeh. No, najbolji borac svih vremena je po meni Fedor. I to potpuno zasluženo. Deset godina nije izgubio niti jednu borbu, vjerujem kako će neovisno o tome što se dogodi on ostati najveći teškaš svijeta", rekao je Werdum, borac koji je prekinuo spomenuti Fedorov niz. No, kaže kako to nije rekao da bi sebi podigao vrijednost:

"Ne, ne govorim to zbog toga što sam ga ja završio i pobijedio. Već prije te borbe gledao sam na njega kao na svog idola."

Još je prognozirao borbu, za koju je uvjeren kako Miočić neće ponoviti pogrešku iz prvog okršaja.

"Ova borba jako je teška za Cormiera. Ne vjerujem da ima isti fokus kao ranije. On je sad pravi teškaš, no prognozirao bih Stipinu pobjedu na bodove. Stipe će vratiti pojas", rekao je Werdum, čovjek kojem je Stipe 2016. godine oduzeo pojas.

Što se tiče Werduma, on se borbama može vratiti u svibnju iduće godine. Naime, tad mu završava dvogodišnja suspenzija zbog doping pada. Već je najavio kako se želi testirati protiv najboljih i po mogućnosti još jednom napasti titulu.

Linker
24. travanj 2024 17:26