UFC

Fabricio Werdum: Zamišljam borbu u kojoj završavam Ngannoua na podu

Fabricio Werdum
 screenshot/Youtube
Fabricio Werdum još će neko vrijeme biti izvan Octagona zbog doping suspenzije, no čvrsto je donio odluku kako će se vratiti u UFC i pokušati još jednom napasti vrh s kojeg ga je 2016. godine skinuo Stipe Miočić. Čak vizualizira neke svoje borbe, poput one u kojoj bi na podu završio Francisa Ngannoua.

42 godine napunio je Fabricio Werdum prije desetak dana, a izvan borilišta je od travnja 2018. godine. Mnogi su mislili kako će dvogodišnja suspenzija značiti kraj karijere za ovog bivšeg UFC prvaka, no on nije odustao. Nakon što nije uspio dobiti raskid ugovora s UFC-om, čvrsto je odlučio kako će se vratiti kad u prođe suspenzija, a to je u svibnju iduće godine. U međuvremenu prati što se događa i zamišlja sebe u Octagonu s nekim od najboljih svjetskih boraca u ovom trenutku. Za Sherdog je otkrio kako je jedan od tih i Francis Ngannou.

"Francis Ngannou je krupan tip, snažan tip, ali i tip protiv kojeg si vizualiziram borbu i vidim način na koji bih ga završio. Ja zapravo vizualiziram sve svoje potencijalne borbe i to cijelo vrijeme. Kad sam imao borbu protiv Caina za pojas, sve sam si posložio u glavi. Otišao sam u Meksiko, ostao tamo dva mjeseca i bio sam potpuno fokusiran. Sviđa mi se eventualna borba protiv Francisa Ngannoua. Bio bi to velik izazov za mene. Znam da je snažan, no isto tako znam da bih ga završio na podu", rekao je Fabricio.

Otkrio je kako mu je tijelo u dobrom stanju te da mu je um također na pravom mjestu i vjeruje kako ima još barem dvije dobre godine karijere ispred sebe. Iako nije prošlo puno vremena otkako ne nastupa, neke stvari u kategoriji su se promijenile, no on prema njima gleda s veseljem.

"Puno toga se promijenilo u kratkom vremenu unutar kategorije. Želim se što prije vratiti i testirati se protiv tih novih momaka", otkrio je još Fabricio koji je krenuo s ozbiljnim treninzima, da bi početkom iduće godine već bio u stanju ugovoriti svoju povratničku borbu. Do tada će trenirati i u međuvremenu odraditi pokoji grappling nastup.

U profesionalnoj karijeri Werdum je upisao 23 pobjede, osam poraza i jednu neodlučenu borbu. Najveći uspjesi su mu svakako prekid velikog pobjedničkog niza Fedora Emelianenka, 2010. godine u Strikeforceu i osvajanje naslova UFC prvaka 2015. godine, pobjedom nad Cainom Velasquezom.

Linker
16. travanj 2024 16:46