UFC

Felder oduševio nakon borbe: 'Četiri mjeseca nisam ušao u dvoranu, a neki ne mogu ni vagu proći!'

Paul Felder
 screenshot/YouTube
Paul Felder višestruko je dao savršen primjer svim profesionalnim borcima na svijetu

Nakon što je u veljači doživio poraz u neizvjesnoj borbi protiv Dana Hookera, Paul Felder je izjavio kako je to bio njegov možda i posljednji nastup te da nije siguran hoće li se vraćati borbama. Tijekom ljeta je par puta izjavio kako njegova MMA karijera vjerojatno nije gotova, no da se trenutno posvetio treningu za triatlon, u kojem se poželio okušati. I onda je samo odjednom, pet dana prije borbe, prihvatio uskočiti protiv Rafaela Dos Anjosa. Borba na pet rundi, do 70 kilograma. Felder, koji je u Las Vegas došao s preko 80, odbio je i samu spomen međukategorije. Već to bilo je za respekt.

Nakon što je odradio pet rundi sjajne borbe protiv Rafaela Dos Anjosa, gdje niti jednog trenutka nije posustajao, respekt je još veći, posebno ako uzmemo u obzir otkrivenu informaciju kako posljednjih mjeseci MMA nije niti trenirao.

"Osjećam se dobro, ali moram priznati da sam bio malo umoran u petoj rundi. Znam gdje je bio problem. Bio sam u jako dobroj udaračkoj formi, bio sam u sjajnoj kondiciji zbog treninga za triatlon, no nisam grapplao. Mogu biti iskren. Gotovo četiri mjeseca nisam ušao nogom u MMA dvoranu. Trenirao sam kondiciju i izdržljivost te sam radio na fokuserima. Došao sam tu i skinuo deset kilograma u četiri dana. Četvrtak navečer sam imao jedno od najgorih iskustava u životu, no rekao sam da ću biti prvi na vagi i to sam napravio. Isto tako sam rekao da ću priuštiti pakao bivšem svjetskom prvaku i odraditi pet rundi ako treba, upravo to sam napravio. Mogu vam sa sigurnošću reći da nakon ovoga ne idem nigdje", rekao je Felder nakon borbe Michaelu Bispingu, time potvrdivši da je itekako aktivan borac.

Bisping ga je nakon toga upitao žali li išta ili bi nakon ovog iskustva isto ponovio.

"Naravno da bih ponovno prihvatio ovu borbu, bez razmišljanja. Ovo su prilike za zasjati i poslati poruku. Ponavljao sam tijekom tjedna da meni ova borba nije bila pitanje pobjede ili poraza, znao sam koliko je Rafael Dos Anjos dobar borac i na što dolazim. Doći do podijeljene odluke s njim, uz borbu večeri, nadam se da je UFC ponosan na mene i ono što sam napravio. Nadam se da su i svi kod kuće ponosni na mene. Ovo je za sve vas", na vrlo emotivan je način izrekao, a onda se okrenuo poruci svojim prijateljima, ali i kolegama borcima:

"Izgubio sam strast za ovim sportom i to poprilično jako. Ali, ovim putem svim prijateljima u Philadelphiji poručujem da nisam gotov, ne idem nigdje. Možda ću pasti u rankingu, ali naučio sam kako to ovdje zapravo nije niti bitno. Važno je izaći u to borilište i pokazati tko si te što znači odlučnost. Svima koji su pali vagu ili nisu mogli izaći na borbu, poručujem da poslože svoje stvari, angažiraju nutricionista, stanu na vagu i pokažu što znaju. Umirao sam u četvrtak navečer da bih stao na vagu i zadovoljio granicu kategorije. Pokazao sam kroz 25 minuta što mogu, bez ikakvog borilačkog treninga, samo s treningom za triatlon. Dakle, dođite sebi i vidimo se!"

Felder je ovim putem zaradio drugi bonus za borbu večeri u nizu, a svoj profesionalni omjer je doveo na 17 pobjeda i šest poraza, od čega 7-6 otpada na nastupe u UFC-u. Samo jednom u karijeri je poražen prekidom i to u borbi protiv Francisca Trinalda, kad mu je na licu otvorena velika posjekotina, nakon koje mu liječnici nisu dozvolili nastavak borbe.

Linker
22. travanj 2024 19:11