UFC

Felder odustao od mirovine: 'Već mi nedostaje ta vatra'

Dan Hardy i Paul Felder
 screenshot/YouTube
Manje od dva mjeseca nakon što je izjavio kako je nastupio možda i posljednji put, Paul Felder je potvrdio kako je zapravo daleko od borilačke mirovine te da se jednostavno u ovom trenutku nije spreman odreći onoga što borilačka karijera donosi.

Srcedrapajuća scena za fanove bilo je obraćanje Paula Feldera (17-5, 9-5 UFC) nakon poraza od Dana Hookera koji je doživio 23. veljače, poslije pet rundi bespoštedne borbe, borbe koja trenutno kod većine fanova drži prvo mjesto u izboru najbolje borbe 2020. godine. Otišao je tim putem 34-godišnji borac toliko daleko da je najavio svoje umirovljenje.

"To bi moglo biti to od mene. Imam četverogodišnju kći kod kuće, kojoj nedostajem svaki put kad ovako odem", rekao je Felder u suzama, nakon tijesnog poraza na Novom Zelandu. U tom trenutku uistinu je izgledao kao slomljen čovjek bez motivacije.

Ipak, nije to dugo potrajalo. To zapravo ne treba čuditi, budući da je Felder i dalje sportaš u top formi koji ispred sebe još ima par godina nastupa na najvišem nivou. Pa čak bude li to i dalje značilo žrtvovanje obiteljskog života.

"Ovdje sam sa svojom kćeri i uistinu sjajno provodimo vrijeme. Vrijeme s obitelji je prekrasno, no već mi nedostaje ona vatra. Onaj tko se ovime ne bavi ne može shvatiti koliko je to nama bitno, posebno nekome kao ja tko je sportaš cijeli život. Kad odjednom ostanete bez toga, nije dobar osjećaj", rekao je Felder u razgovoru s Jonom Anikom.

Nakon toga je otkrio kako je spreman vratiti se prvom prilikom, već na nekoj od nadolazećih priredbi, no da namjerava nastaviti tamo gdje je stao. To bi značilo pravilan odabir borbi i povratak tamo gdje je bio prije borbe protiv Hookera. Da je ista otišla na njegovu stranu, nitko ne bi mogao prigovoriti i toga je svjestan. Upravo zbog toga će tražiti Top 10 borbu, a za vjerovati je kako će mu UFC tu želju i ispuniti.

Linker
25. travanj 2024 23:13