UFC

Ferguson i Gaethje potpisali ugovor za UFC 249 borbu!

Tony Ferguson i Justin Gaethje
 screenshot/Youtube
Tony Ferguson i Justin Gaethje potpisali su ugovor prema kojem bi trebali predvoditi UFC 249 priredbu, 18. travnja te bi se trebali boriti za privremeni pojas prvaka lake kategorije. Tu vijest putem svog Twitter profila otkrio je predsjednik UFC-a Dana White osobno.

Stvari su postale ozbiljne. UFC 249 službeno je dobio novu glavnu borbu i to onu o kojoj se posljednjih dana, otkako je Khabib Nurmagomedov najavio kako se neće boriti, najglasnije razglabalo. Tony Ferguson prihvatio je Justina Gaethjea kao zamjenskog protivnika, a njih dvojica danas su na daljinu potpisali ugovore za međusobni okršaj.

Tu vijest otkrio je sam predsjednik UFC-a Dana White, tako da nemamo razloga sumnjati u nju. No, lokacije za borbu i dalje nema. White je čak, kao da se i dalje igra sa svima nama, naveo svojevrsnu lokacija. Ona glasi planet zemlja. Osim toga, važno je navesti kako će pobjedniku ove borbe pripasti pojas privremenog prvaka. Ukoliko to bude Ferguson, on bi do tog pojasa došao po drugi put u karijeri, s tim da se niti jednom još nije uspio boriti za onaj pravi. Ovo mu je za tu titulu zapravo bilo drugo ugovaranje borbe. Prvi put se ozlijedio samo nekoliko dana prije nastupa, padom preko reflektora, a sada svi dobro znamo što se dogodilo.

Dana White je isto tako jučer najavio kako će danas objaviti cijeli program priredbe, no to se još uvijek nije dogodilo. Neke informacije u vezi lokacije danas su ipak postale poznate. Očito je kako se radi o zapadnoj obali SAD-a, a neki čak govore i da bi se borbe mogle održati u rezervatu, odnosno području bez jurisdikcije ikakve sportske komisije. Tada bi UFC-u bilo najlakše organizirati sve potrebno za odvijanje borbi, no upitno je bi li se iste u tom slučaju mogle smatrati profesionalnima ili bi se službeno radilo o ekshibicijama.

Tony Ferguson u ovoj će borbi tražiti svoju 13. pobjedu u nizu. Gaethje je trenutno na tri, nakon što je prije toga doživio dva poraza, ali u po mnogima najuzbudljivijim borbama posljednjih godina. Ono što im je zajedničko je posljednji protivnik. Kod obojice je to Donald Cerrone.

Linker
14. travanj 2024 08:07