UFC

Ferguson na krvav način prozvao Khabiba za UFC 245 borbu

Nurmagomedov vs. Ferguson.
 Instagram
Tony Ferguson smatra kako je UFC 245 savršena priredba za odraditi najiščekivaniju borbu u cijelom MMA svijetu, onu između njega i Khabiba Nurmagomedova. UFC-ovom prvaku lake kategorije poslao je prozivku i to na vrlo zanimljiv način.

Godinu i pol dana prošlo je od nezgode na snimanju najave UFC 223 borbe protiv Khabiba Nurmagomedova, zbog koje je Tony Ferguson tu istu bio prisiljen otkazati. Bilo je to već četvrto otkazivanje te borbe i drugo od strane Fergusona, nakon čega je Dana White rekao kako više nema namjeru dogovarati tu borbu.

No, nakon godinu i pol dana, tijekom kojih je Tony savladao Anthonyja Pettisa i Donalda Cerronea, ali je između toga prošao i kroz neke privatne bitke, sve je spremno za tu borbu. Khabib je za to vrijeme došao do titule i dva puta je obranio, jednom u do sada najvećoj UFC borbi ikada, protic Conora McGregora. Borba je to koju fanovi najviše žele, a čak je i Dana White omekšao te priznao kako je Ferguson prva opcija za Khabiba. A on čini se nema namjeru predugo čekati tu borbu.

Khabiba je prozvao putem Instagrama, uz objavu vrlo zanimljive fotografije. Naime, na njoj su krvava lica prethodnih Fergusonovih protivnika, koja su samo po sebi dovoljna poruku Dagestanac po pitanju toga što ga čeka nakon što se napokon nađu u kavezu. Tako samo poruku nije niti važno prenositi, dovoljno je reći kako se obratio Dani Whiteu i tražio ga da 14. prosinca bude datum te borbe. Riječ je o UFC 245 priredbi, koja na svom programu već ima dvije borbe za titulu, no spominje se da će doći i do treće koja bi program trebala predvoditi. Teško da postoji neka bolja od ove.

Linker
25. travanj 2024 11:48