UFC

Ferguson otkrio koliko je kilograma skinuo uoči odgođenog eventa, evo zašto se odlučio na taj potez

Tony Ferguson
 Screenshot (YouTube)
Tony Ferguson odlučio je objasniti zašto je skinuo kilograme unatoč tome što je njegov nastup premješten na 9. svibnja.

"Nije loše. Mršav sam, ali sad mogu jesti", poručio je Tony Ferguson nakon što je u petak skinuo kilograme za meč koji se neće održati ovog vikenda, a sada je i detaljnije objasnio svoju odluku te opisao kako je do nje došlo.

"Jednostavno je imalo smisla. Bio je to još jedan razlog da budem spreman. Dao sam ljudima da o nečemu pričaju. Ništa se trenutno ne događa u sportu... Borba se nije dogodila, ali psihički je za mene imalo smisla da nastavim prema naprijed s kilažom i održim svoje obećanje", objasnio je Tony u razgovoru s The Score MMA-om.

Ferguson je i otkrio da je bio na 82.2 kilograma, što znači da je morao skinuti čak 12 kako bi bio unutar dozvoljene granice pred borbu za naslov. No, u tome nije vidio preveliki problem jer je upravo za takve stvari jako dobro istreniran.

"U početku sam se malo mučio jer sam mislio da ću imati i druge obveze u tjednu borbe. No, onda sam saznao da je sve otkazano. Razgovarao sam sa svojim nutricionistom. Pruno smo puta prošli kroz ovo i dobro sam pripremljen za skidanje kilograma. To je nešto što radim od malih nogu i dana kada sam se bavio hrvanjem", zaključio je 'El Cucuy'.

Ako se ostvari novi UFC-ov plan, Tony će priliku za osvajanje privremenog pojasa u lakoj kategoriji imati 9. svibnja kada bi ga u Octagonu trebao dočekati Justin Gaethje.

Linker
25. travanj 2024 03:31