UFC

Ferguson: Vidim mnogo rupa kod Khabiba, bio je lijen i dosadan!

Tony Ferguson
Nakon što je doslovno počistio čitavu diviziju do 70 kilograma, ostalo je vrlo malo boraca koji se još nisu pokušali suprotstaviti neupitnom kralju Khabibu Nurmagomedovu. Nema sumnje da je Tony Ferguson jedan od onih koji zaslužuju svoju šansu.

Ovom bivšem privremenom prvaku je oduzet pojas bez pravog razloga, a za poraz ne zna još od 2013. godine. Neki analitičari idu tako daleko da tvrde kako bi meč Ferguson vs. Nurmagomedov bio najveći u povijesti UFC-ove lake kategorije znajući koliko dugo su obojica kombinirano neporažena i o kako kvalitetnim borcima se radi.

No, za sada se ipak ne zna je li "El Cucuy" idući izazivač. Poznavajući povijest otkazivanja ovog već sada mitskog meča (iako se nikada nije održao), sve je moguće. Pa i da "Orao" u idućoj obrani ide na nekog potpuno drugog.

Ako pitate Fergusona što misli o predstavi svog velikog rivala u Abu Dhabiju, odgovorit će - "ništa pretjerano dobro"! Dapače, Ferguson vjeruje da se kod Nurmagomedova mogu primjetiti prilične rupe koje on sam planira iskoristiti kada se napokon sretnu u kavezu.

"Lijen. Jednodimenzionalan", tako je opisao nastup Nurmagomedova u emisiji Ariela Helwanija na ESPN-u.

"Nemam ništa protiv njega, obojica su odradila sjajan tjedan uoči meča. Znam da je tu bilo prisutno i puno nervoze i svega ostaloga. Khabib je odradio posao, očito je pobijedio, stisnuo je Dustina, a Dustin nije imao odgovor na taj pritisak", opisuje "El Cucuy" kako je on vidio "main event" UFC-a 242.

"Svaka čast Khabibu za pobjedu, ali kao što sam rekao, izgledalo je lijeno. Ja sam se za njega pripremio već nekoliko puta. Dobar je borac, ali ja znam kako slomiti tu kozu (GOAT op.a)", dodaje.

Ferguson trenutačno iza sebe ima niz od 12 uzastopnih pobjeda i da je sportski dio priče isključivi kriterij za određivanje izazivača, on bi bez sumnje bio prvi u redu. S obzirom na sve faktore koji ulaze u igru kada je UFC u pitanju, morat ćemo pričekati na konačnu odluku Dane Whitea.

"Ja sam drugačiji tip borca, ja bacam mnogo serija udaraca. Bacam noge, ruke, koljena i laktove. Kada vidim da netko nekoga gura uz žicu i ne radi previše, te se ponaša kao nekakav mokri ručnik... Tako se to kaže u BJJ-ju, netko tko samo sjedi i radi jak pritisak. Zanimljivo je kako se on bori, ali za mene to je dosadno. To je lijeno", nastavio je "El Cucuy"...

"Vidim jako mnogo rupa kod Khabiba. Ali iza sebe ima jako dobar tim i oni znaju s čim se nose. Siguran sam da su i oni to shvatili i da će pokušati popraviti te rupe. Dustin je bio sjajan tijekom čitavog tjedna. Vjerojatno je to sve bio kulturni šok za njega. Za obojicu zapravo. Smatram da ćemo u idućem meču vidjeti možda i najboljeg Khabiba do sada jer će u međuvremenu popraviti sve te nedostatke", zaključuje bivši privremeni prvak.

Linker
20. travanj 2024 07:35