UFC

Forbes otkrio detalje o Khabibovim primanjima, UFC-ov prvak na vrhu atraktivne liste!

Khabib Nurmagomedov
 Vitaly Timkiv / Sputnik / AFP
Iza jednog od najboljih boraca u povijesti MMA-a je vrlo uspješna financijska godina

Rusko izdanje uglednog Forbesa složilo je listu s najuspješnijim poznatim osobama i sportašima do 40 godina starosti, a neporaženi UFC-ov prvak Khabib Nurmagomedov (28-0) našao se na samom vrhu tog poretka.

Prema Forbesu, UFC-ova zvijezda je u razdoblju od 1. svibnja 2019. do 30. travnja 2020. godine zaradila 16.5 milijuna dolara. Od čega je, prema njihovim informacijama, više od 10 milijuna Khabib u džep pospremio za meč u kojem je pobijedio Dustina Poiriera.

Forbes ističe i kako na ranking nije isključivo utjecala zarada, već i faktori poput popularnosti na društvenim mrežama i pojavljivanje u medijima.

Isti izvještaj kaže da Khabib po gostovanju na kojem je govornik zaradi barem nekakvih 78.000 dolara. A to je, prema njegovom menadžeru Aliju Abdelazizu pogrešna informacija. On, naime, tvrdi da se tu radi o $300.000 po danu.

Dio Khabibove zarade stiže i iz njegovih sponzorskih ugovora koji uključuju suradnju s kompanijama poput Reeboka, Toyote, Gorilla energetskog napitka i Alhadaye (kompanija koja se bavi prodajom ulja crnog kima).

Spomenimo i da je UFC-ov prvak na ovoj listi iza sebe ostavio NHL zvijezde Alexandera Ovechkina, Evgenija Malkina i Artemija Panarina, ali i mnoge druge poznate osobe s ruske scene.

ABU DHABI, UNITED ARAB EMIRATES - SEPTEMBER 06: Khabib Nurmagomedov (C) celebrates his victory after his UFC Lightweight Championship match against Dustin Poirier (not seen) at Yas Island in Abu Dhabi, United Arab Emirates on September 6, 2019. Stringer / Anadolu Agency
Stringer / Anadolu Agency/ AFP

Linker
19. travanj 2024 20:28