UFC

(FOTO) Adesanya objavio prepisku koja otkriva njegovog idućeg protivnika!?

 Screenshot (YouTube, UFC)
Israel Adesanya odlučio je olakšati posao UFC-u i sam si je već pronašao protivnika koji bi trebao zamijeniti ozlijeđenog Paula Costu.

Nedugo nakon što je Dana White izašao u javnost i otkrio da je Brazilac ozlijeđen te da se na njega ne može računati još barem osam mjeseci, Adesanya je na Twitteru objavio razmjenu poruka sa svojim trenerom Eugeneom Baremanom.

Objavljeni 'screenshot' otkriva da prvak iz srednje kategorije već barem dva tjedna zna za situaciju s Costom. Naime, prema dokazu koji je priložio, Adesanya je još 17. listopada sa svojim trenerom odlučio da bi zamjena trebao biti Yoel Romero.

"Vi tek sad saznajete nešto što mi znamo tjednima i planiramo mjesecima", objavio je Israel.

Romero je još prije te objave na Twitter stavio svoju već uobičajenu prozivku '#iseeyousoonboi', da bi, nakon što je vidio da se sve odvija u za njega pravom smjeru, dodao: '#iluhju'.

Od Romera definitivno možemo očekivati zanimljiv nastup. Kubanski veteran godinama je u samom vrhu kategorije i ozbiljna je prijetnja za svakoga pa tako i Adesanyu, no mnogi su odmah uočili da bi on ovu priliku mogao dobiti nakon što je u posljednja dva nastupa upisao poraze od Roberta Whittakera i Paula Coste...

Nije nešto što često viđamo, ali, tko zna, možda UFC ovoga puta ispuni želju i prvaku i izazivaču.

Inače, zanimljiv podatak otkriva da je Romero u posljednje dvije godine sudjelovao u tri borbe koje su mu mogle osigurati pojas, no do njega još nije došao.

Podsjetimo, prvo je u srpnju 2017. izgubio od Whittakera u okršaju za privremenu titulu. Zatim se za istu trebao boriti u veljači 2018., ali je 'pao' na vaganju pa mu pobjeda nad Lukeom Rockholdom nije donijela pojas. Treću priliku imao je četiri mjeseca kasnije, ponovno protiv tadašnjeg prvaka Whittakera, ali je još jednom izgubio od Australca. Zanimljivo i taj put Romero nije bio točan na vaganju pa samim time do titule ne bi došao ni da su se stvari u Octagonu drugačije odigrale.

Linker
19. travanj 2024 10:35