UFC

(FOTO, ANKETA) Procurile sudačke kartice, slažete li se s odlukom u meču Jones vs. Reyes?

 Ronald Martinez/Getty Images/AFP
Jon Jones obranio je titulu i postavio rekord po broju pobjeda u borbama za naslov (14), ali tema broj 1 nakon eventa u Houstonu su sudačke kartice iz njegovog meča s Dominickom Reyesom.

Puno je toga izazivač pokazao u glavnoj borbi UFC 247 priredbe. Za neke i više nego dovoljno da detronizira možda i najboljeg borca u povijesti, ali do smjene na vrhu ipak nije došlo.

Nije to bila nimalo lagana noć za Jonesa koji je morao u posljednjim rundama dodati gasa i onda s nestrpljenjem čekati da Bruce Buffer u mikrofon pročita što su odlučila trojica sudaca.

Na oduševljenje 'Bonesovog' tima, sva trojica zaduženih za bodovanje dodijelila su mu pobjedu (48-47, 48-47 i 49-46), ali jednu jako teško izborenu pobjedu.

"Dominick, zaradio si moje poštovanje. Bila je ovo sjajna borba. Mislim da su presudna bila rušenja", između ostalog je izjavio prvak nakon meča, dok je izazivač nedugo nakon njega iznio i svoje mišljenje.

"Vjerujem da sam osvojio prvu, drugu i treću rundu", komentirao je Reyes s kojim se složio i Dana White.

Sada, kada su se pojavile sudačke kartice, možemo točno vidjeti kako je tko bodovao meč koji je podijelio javnost.

Sudac Marcos Rosales Jonesu je dao drugu, četvrtu i petu rundu. Chris Lee je prvaka boljim vidio u posljednje tri, a Joe Solis u svakoj osim uvodne runde. Drugim riječima sva trojica složila su se oko prve, četvrte i pete runde, dok su kod druge i treće imali različita mišljenja.

A svoje mišljenje možete nam dati i Vi u našoj anketi koju donosimo u nastavku članka.

Linker
20. travanj 2024 04:28