UFC

(FOTO) Brutalno 'izrezani' Ngannou otkriva: 'Prošao sam nenormalne pripreme, frustiran sam'

Francis Ngannou
 Instagram
Iako po fotografijama možemo zaključiti kako se nalazi u sjajnoj formi, Francis Ngannou otkriva kako nije sve u fizičkom izgledu. Rekao je da mu je ovaj pripremi kamp bio veliki mentalni izazov te da je sve što se događalo dovelo do velikih frustracija. No, nije imao drugog izbora nego se svim problemima suprotstaviti.

Pogled na Instagram Francisa Ngannoua mnogima bi mogao dati jednu krivu sliku. Kamerunac nikad nije izgledao ovako fizički opako i dobiva se dojam kako je pripreme u Las Vegasu odradio na vrhunski način. No, samo par dana pred UFC 249 borbu protiv Jairzinha Rozenstruika, on otkriva kako nije bilo tako. Zapravo, ovo su mu bile najgore pripreme u dosadašnjoj karijeri, prije svega s mentalne strane.

"Bilo je jako naporno i frustrirajuće. Kako zadržati svakodnevnu motivaciju kad ne znaš hoće li doći do borbe ili ne. Uvijek imaš neke sumnje, a moraš zadržati koncentraciju i intenzitet do borbe. Kad treniraš za borbu je puno drugačije od treninga za ostanak u formi. Motiviraš se, pa ti otkažu borbu, onda opet za par dana ju ugovore. Nije lako prolaziti kroz to, no ne smiješ se opustiti. Kad borba dođe, ne postoje isprike za loš nastup. Nakon tri otkazivanja, sad se samo nadam da se ponovno neće dogoditi nešto neočekivano", otkrio je u razgovoru za MMA Fighting.

Budući da je pripreme odradio u UFC-ovom centru u Las Vegasu, jasno je kako je imao sve što mu je potrebno. S njim je bio i njegov najuži tim, no otkriva kako opet to nije bilo to. Dovoljno je samo pogledati kroz prozor ili izaći u grad da se sve promijeni, a nije bilo lako niti čitati vijesti.

"Ništa ovog puta nije bilo kako treba biti, ali svi smo se morali prilagoditi. Ovakav trening kamp je izuzetno čudan i ne možeš se osjećati dobro tijekom njega. To naravno nije tako samo u mom slučaju, svi moramo proći kroz to. Možda je netko pronašao bolji način i prilagodio se okolnostima, no ja nisam uspio. Nisam imao najbolje uvjete, ali moram na sve to gledati kao na još jedan izazov na mom putu. I prihvatio sam ga", dodao je.

Borbe je bio željan i nije imao izbora. A sad će krenuti po četvrtu pobjedu u nizu i čini se da na to gleda kao na jedinu moguću opciju.

"Svaki put kad razmišljam o borbi, postoji samo jedan način kako ona može završiti", rekao je Predator. Jasno je kako tu misli na svoju pobjedu. Vjerojatno nokautom, kako se od njega i naviklo.

Linker
24. travanj 2024 16:00