UFC

(FOTO) Cormier se prisjetio horora koji je uzrokovalo skidanje kilograma za polutešku

Daniel Cormier
 screenshot/Youtube
Novom objavom na Instagramu, Daniel Cormier prisjetio se vremena dok je bio borac poluteške kategorije i svih problema koje mu je stvarao proces dovođenja svoje težine na 93 kilograma.

Gotovo pune tri godine Daniel Cormier bio je prvak UFC-ove poluteške kategorije, a u nju se spustio iz samo jednog razloga. U vrijeme kad je došao u UFC prvak teške kategorije bio je njegov najbolji prijatelj Cain Velasquez. Cormieru se to pokazalo kao dobar potez, budući da je, velikim dijelom zahvaljujući privatnim problemima Jona Jonesa, postao prvak te je tu titulu dugo vremena i držao. No, cijelo to vrijeme svoje je tijelo dovodio do određenih granica.

Znamo kako je Cormier čovjek koji se voli opustiti i koji se trenutno nalazi između 110 i 120 kilograma. Nešto manje od toga imao je i u spomenuto vrijeme, odnosno u trenucima kad bi krenuo u trening kamp. I onda bi uslijedio teški proces koji jednom gotovo i nije uspio zadovoljiti. Svi se sjećamo situacije s UFC 210 priredbe, prije njegove druge borbe protiv Anthonyja Johnsona te sad već legendarnog "varanja" pomoću hvatanje za ručnik. Sve je to bio dio drame koju je svaki put ponovno morao proći, a sad se toga prisjetio putem Instagrama.

"Ovako je uvijek izgledalo moje skidanje na 93 kilograma. Možete li razmisliti kako bi to izgledalo bez ovakvog tima iza vas? Tim je to koji će vam pomoći ustati se kad ste dolje. Koji će vas pokrenuti kad mislite da više ne možete. Pomislite samo na to da sam ovo morao raditi svakoga petka prije mojih borbi i da sam postao prvak. Poklonite malo respekta mom imena", napisao je Cormier, označivši sve timske kolege koji su mu u tom procesu pomagali.

Cormier se u polutešku kategoriju više ne namjerava vraćati. Zapravo, treća borba protiv Stipe Miočića bi mu, neovisno o njenom ishodu, mogla biti posljednja u velikoj karijeri. Uostalom, Cormier je jedini borac u povijesti koji je držao titulu prvaka dvije različite UFC-ove divizije, a da je svaku uspio barem jednom obraniti. Već to je dovoljan razlog smatrati ga legendom ovog sporta, bez obzira na to kakvo subjektivno mišljenje o njemu gajili.

Linker
26. travanj 2024 18:30