UFC

(FOTO) Još jedan dokaz Cormierove veličine: Ušao u 'Klub 50' i dobio veliko priznanje USADA-e

Donna Marcolini, Daniel Cormier i Jeff Novitzky
 screenshot/Youtube
Daniel Cormier pridružio se Holly Holm u USADA-inom "Klubu 50" te je nagrađen posebnom jaknom. U pitanju je nagrada koja se dobiva nakon 50 uspješno odrađenih negativnih doping testova.

Vrlo važno priznanje dodijelili su Cormieru glavni UFC-ovi ljudi za brigu o zdravlju sportaša i borbu protiv dopinga, Donna Marcolini i Jeff Novitzky. Novitzky je tim putem zahvalio i čestitao Cormieru na svim dobrim stvarima koje je napravio unutar 14 godina suradnje s USADA-om. 34 puta bio je testiran kao hrvač te 50 puta kao UFC borac, zbog čega je dobio posebnu USADA jaknu kakvu je prije njega dobila tek Holly Holm.

"Ovo je samo još jedna potvrda velike i živopisne karijere kakvu je Cormier imao", napisao je Novitzky na Twitteru, nazvavši DC-ja liderom i primjerom za buduće generacije.

Cormier je neupitno jedan od najvećih MMA boraca svih vremena te je još uvijek jedini od svih UFC prvaka u dvije kategorije koji su svaki od tih naslova uspjeli barem jednom obraniti. U karijeri je upisao 22 pobjede i tek dva poraza. Porazi su došli od Jona Jonesa i Stipe Miočića. Upravo protiv Miočića želi odraditi svoju iduću borbu, koja bi mu ujedno trebala biti posljednja u karijeri. Karijeri u kojoj, kao što je potvrđeno USADA-inim priznanjem, pored svih velikih rezultata, nikad nije pao na doping testu.

Linker
19. travanj 2024 11:11