UFC

(FOTO) Khabib potpisao ugovor za borbu iz snova! 'UFC nikad nije dogovorio ovakav meč!'

Khabib Nurmagomedov
 Screenshot (YouTube)
Ako sve prođe prema planu, Khabib Nurmagomedov branit će pojas 18. travnja u Brooklynu, potvrdio je to još u ponedjeljak Dana White, a sada se pojavila i fotografija koja otkriva da je neporaženi Dagestanac potpisao ugovor za meč s Tonyjem Fergusonom.

"Prvak je potpisao ugovor za borbu protiv Tonyja Fergusona. Taj lik već neko vrijeme traži batine i sada je zaslužio tu priliku. 'Orao' će sletjeti 18. travnja u Brooklyn. Ovo je za vas fanove", napisao je Khabibov menadžer Ali Abdelaziz uz potpisani primjerak ugovora.

Da je prvak u lakoj kategoriji potpisao ugovor, potvrdio je i njegov otac Abdulmanap koji je uz nekoliko rečenica najavio ovaj spektakularni okršaj.

"Potpisali smo ugovor. Ovo je korak bliže ostvarenju našeg cilja - da postanemo najbolji bez obzira na kategoriju. Ova borba će nas više nego bilo koja dosad približiti tom cilju. Želim reći da UFC nikad u svojoj povijesti nije upario borce iza kojih je 12 uzastopnih pobjeda. Ovo je za mene borba iz snova za sve fanove MMA-a. Učinit ćemo sve što je u našoj moći da ostvarimo pobjedu za naše navijače i Rusiju", napisao je Abdulmanap na Instagramu.

Podsjetimo, borba Khabiba i ‘El Cucuyja’ već je četiri puta propala. Prvo je na TUF 22 finalnom eventu iz 2015. neporaženi Dagestanac morao odustati zbog ozljede rebra. Zatim je propao i dogovoreni susret na UFC on FOX 19 priredbi, no tada je pak Ferguson otkazao zbog ozljede. Treći pokušaj bio je rezerviran za UFC 209, ali je Nurmagomedov završio u bolnici zbog komplikacija sa skidanjem kilograma, a najbizarnije odgađanje velikog dvoboja dogodilo se neposredno uoči UFC-a 223 kada se Ferguson spotaknuo i ozlijedio koljeno u studiju prilikom dovršavanja dijela medijskih obveza.

Linker
20. travanj 2024 14:51