UFC

(FOTO) Korejski Zombi 'izrezan do boli' četiri dana prije velikog meča s Edgarom

Chan Sung Jung
Samo nas nekoliko dana dijeli do nove UFC-ove priredbe, koju ćemo ovaj put pratiti iz daleke Južne Koreje. U glavnom meču večeri će nastupiti neobično popularni Korejac Chang Sung Jung, a njegov protivnik će biti bivši prvak u lakoj kategoriji Frankie Edgar.

"Korean Zombie" se na svom službenom Instagramu pohvalio iznimnom formom. Objavio je fotografiju s jednog od posljednjih treninga na kojoj je već sada "izrezan do boli". S obzirom da je do službenog vaganja ostalo nekoliko dana, za vjerovati je da Korejac neće imati nikakvih problema preskočiti i tu tehničku prepreku.

Neće zasigurno niti njegov protivnik Frankie Edgar, koji je u meč protiv Chang Sung Junga uletio u posljednji trenutak kao zamjena. Naime, Korejac se originalno trebao sudariti s bivšim izazivačem Brianom Ortegom, a kada se ovaj ozlijedio, kao zamjena se ponudio Edgar. I to unatoč tome što je već imao zakazan meč s kasnijim datumom u nižoj kategoriji do 61 kilograma protiv Coryja Sandhagena. Ovaj protiv Junga je prihvatio u perolakoj.

Hoće li se to osvetiti bivšem prvaku koji je iz lake kategorije najprije spustio u perolaku, a sada planira karijeru oživjeti u bantamu, saznat ćemo u korejskom Busanu narednog vikenda.

Sung je u posljednjem nastupu svladao Renata Moicana, dok je Edgar poražen od bivšeg prvaka Maxa Hollowayja tada u meču za pojas prvaka do 66 kilograma. To ga je i natjeralo da pokuša u nižoj diviziji. Na istoj priredbi u Busanu ćemo vidjeti i novi UFC nastup austrijskog Srbina Aleksandra Rakića.

Linker
19. travanj 2024 16:29