(FOTO) Pogledajte kako je Romero izgledao u svojim ranim dvadesetima kao uspješan hrvač

Pogledajte kako je Yoel Romero izgledao tijekom svojih uspješnih hrvačkih dana te provjerite što je sve osvojio prije nego što se kao 32-godišnjak odlučio prebaciti na MMA.

Yoel Romero jedan je od tek nekoliko vrhunskih hrvača koji su uspjeli doći i do impresivnih rezultata u MMA-u. Kod njega je to posebno impresivno ako uzmemo u obzir činjenicu da je prvu profesionalnu MMA borbu odradio s tek 32 godine. Prije svega zbog toga što je dugo trajala njegova vrlo uspješna hrvačka karijera koja mu je donijela mnoga odličja te je dugo vremena bio ponos svoje domovine Kube.

 

Iako je već 1999. godine postao svjetski prvak, kao svoj najveći uspjeh on će vjerojatno navesti ono što je postigao 2000. godine na Olimpijskim igrama u Sydneyu. Tada 23-godišnji Yoel došao je do srebrne medalje u hrvanju slobodnim stilom, u kategoriji do 85 kilograma. Tamo je bolji od njega bio njegov veliki konkurent iz hrvačkih dana, Adam Saliev.

Gold medallist Adam Saitiev of Russia (C) stands with silver medallist Yoel Romero of Cuba (L) and bronze medallist Mogamed Ibragimov of Macedonia (R) during the awards ceremony for the 85kg freestyle wrestling competition at the XXVII Olympic Summer Games 01 October 2000 in Sydney. AFP PHOTO/KIM Jae-Hwan (Photo by KIM JAE-HWAN / AFP)
KIM JAE-HWAN / AFP

Syndey 2000. dodjela medalja

Kroz karijeru je Yoel osvojio još dva svjetska srebra i bronce, tri Svjetska kupa, pet Panameričkih kupova te jedno zlato s Panameričkih igara 2003. godine. To mu je trebalo biti velika najava za Olimpijske igre 2004. godine u Ateni, gdje se nadao srebru pridodati zlato.

Cuban Yoel Romero celebrates after receiving the gold medal for the wrestling 84 Kg category, 08 August 2003 at the XIV Pan American Games in Santo Domingo, Dominican Republic. AFP PHOTO/Omar TORRES (Photo by OMAR TORRES / AFP)
OMAR TORRES / AFP

Panameričke igre 2003.

No, u Ateni je Yoel osvojio četvrto mjesto. Do polufinala je bio vrlo uvjerljiv, no onda je doživio tijesne poraze, prvo od Amerikanca Caela Sandersona, a onda i od ruskog hrvača Sazhida Sazhidova u borbi za broncu. 2007. godine, nakon nastupa na Svjetskom kupu u Njemačkoj, odlučio je kako se neće vratiti na Kubu. Prebjegao je u tu europsku državu gdje je neko vrijeme nastupao u svojevrsnoj njemačkoj hrvačkoj ligi, prije nego je prebacio na MMA te kasnije preselio na Floridu gdje živi i danas.

Cuba's Yoel Romero (R) battles Russia's Sazhid Sazhidov (L) during the Greco-Roman 3-4 men's 84 kg final of the 2004 Olypmic Games in Athens 28 August 2004. Sazhidov won the bronze medal. AFP PHOTO / RAMZI HAIDAR (Photo by RAMZI HAIDAR / AFP)
RAMZI HAIDAR / AFP

Atena 2004.

Ako ovog vikenda savlada Israela Adesanyu, Romero će postati tek treći osvajač olimpijske medalje s UFC titulom. Prije njega su to uspjeli tek Ronda Rousey i Henry Cejudo. Olimpijsku medalju ima i Sara McMann, no ona je u svojoj karijeri dogurala tek do pozicije izazivačice, kao i Matt Lindland, još jedan osvajač srebra s Igara u Sydneyu koji je došao do napada na titulu. Od njega je 2007. godine bio bolji tadašnji UFC prvak Murillo Bustamante.

Newsletter

Prijavite se na Fightsite.hr newsletter i ne propustite zanimljive priče!

Popularni tagovi